Česko-slovenská spolupráca s pšenicou (Weizenbock)

Prvý nástrel: Dnes si ochutnáme česko-slovenskú spoluprácu. Tá je v poslednom období čoraz populárnejšia a využívajú ju mnohé pivovary. Tentokrát sa dali dokopy slovenský kočovný pivovar Damian Beer & Ale a český Pivovar Permon. Výsledkom je pivo s názvom Weizenbock. Ide o silné pšeničné pivo, ktoré má v sebe snúbiť sladové i ovocné tóny. V našom regióne nie je až tak rozšírené, počas chladnejší dní sa však výborne hodí. Dokáže pekne zahriať.

Názov piva: Weizenbock

Pivovar: Spolupráca Damian Beer & Ale a Pivovar Permon (navarené v Pivovare Permon)

Druh piva: Weizenbock

Krajina: Česko – Slovensko

Stupňovitosť: 17 %

Obsah alkoholu: 8 %

Zloženie: Voda, pšeničný a jačmenný slad, upravený chmeľ, kvasinky.

Cena: Pivo sme dostali na otestovanie priamo od Damián Gypsy Brewery.

Farba: Tmavo-hnedá. Zachytíte červenkasté odtiene.

Pena: Smotanová, hutná. Vystúpala vysoko a pomaličky padala.

Vôňa: Kombinácia čokolády, kávy, lesného ovocia i opečenej hrianky.  

Chuť: Sladový nástup je pomerne výrazný, postupne sa k slovu dostáva karamel, opečená hrianka, ale aj ovocie (hrozienka, slivky). Koncovka je príjemne horkastá. Telo mohlo byť plnšie. Rezkosť je vyššia, čo však môže byť spôsobené aj pracovaním kvasiniek.