Corvus: Meníme sa z kočovného na kamenný pivovar

Opäť to nebola nuda. Máme za sebou pivovarnícky rok 2016 a môžeme bilancovať. Pre niekoho bol prelomový, pre iného stabilizačný. Portál oPive.sk sa rozhodol na prelome rokov uskutočniť veľkú anketu medzi pivovarníkmi a odborníkmi, ktorí sa pohybujú okolo piva. Dnes odpovedá Martin Borsík z Pivovaru Corvus.

Ako hodnotíte rok 2016 z pohľadu pivovarníka?
Rok 2016 bol z pohľadu vzniku nových pivovarov, obohatenia pivného trhu novými remeselnými pivami a zaujímavými projektmi pestrý.

Čo bolo pre vás udalosťou roka?
Bolo toho dosť, ale snáď pre nás naj… udalosťou bola realizácia spoločného projektu Cassovian Imperial Stout, od myšlienky, cez výber štýlu, receptúry a autora, až po chutný výsledok v spolupráci s ďalšími tromi košickými pivovarmi a ich osobnosťami. Ďakujeme.

Aké problémy trápia podľa vás sektor pivovarníctva?
Sektor pivovarníctva na Slovensku je dlhodobo vystavený nepriazni a nepochopeniu z legislatívneho hľadiska, obzvlášť oblasť domovaričstva, ktorá je liahňou talentov a stojí doposiaľ v ilegalite. Ďalej sú to rôzne eurofondy a dotácie, ktoré výrazne deformujú štartovaciu pozíciu a možnosti malých remeselných pivovarov.

Čo vám urobilo v roku 2016 najväčšiu radosť?
Pozitívne hodnotenie našich pív zákazníkmi a neustály nárast spotreby a obľúbenosti značky Corvus aj v silnej konkurencii na výčapoch domovského Red Nose Pub-u.

Aký bude podľa vás rok 2017? Čo bude pre vás najväčšou výzvou?
Rok 2017 bude opäť hektický, pivovary budú pribúdať, ale aj ukončovať činnosť… Najväčšou výzvou je asi prechod z kočovného na kamenný pivovar so zaujímavým a zmysluplným konceptom.

Snímka: Pivovar Corvus