Kukurica? Taliani ju dávajú aj do piva (Castello)

Castello

Prvý nástrel: Dočkali sa aj priaznivci talianskeho piva. Aj keď ich na Slovensku a vôbec v regióne asi veľa nie je. Na stole sa mi objavila fľaša Castella. Ide o taliansky ležiak s obsahom alkoholu na úrovni 4,8%. Veľké očakávania nemám. V tomto prípade by som skôr testoval nejaké talianske víno. Ale nefrflem, idem na to.

Názov piva: Birra Lager Castello

Pivovar: Birra Castello, San Giorgio di Nogaro

Druh piva: Svetlý ležiak

Krajina: Taliansko

Stupňovitosť: neuvádza

Obsah alkoholu: 4,8%

Farba: Svetlo-žltá.

Vôňa: Sladová. Jemný citrusový nádych.

Pena: Nie je sa čím chváliť. Ako prišla, tak odišla.

Chuť: Nevyvážená. Sladová chuť je výrazne intenzívna, chmeľová koncovka je nepatrná, takmer žiadna. Celú chuť prebíja alkohol. Neviem sa zbaviť pocitu pachute.

2/10

Zhrnutie

Toto Talianom nevyšlo. Pozerám na etiketu na zadnej strane piva. A nachádzam tam kukuričku. Ako inak. Južanské pivovary sa so zložením veľmi netrápia. Táto surovina slúži na to, aby pivovaru klesli náklady na slad. No čo narobíme. Ak odhliadnem od toho „detailu“, nemám čo chváliť. Pivo sa nepilo nijako. Jednoducho bez niečoho, čo by pozitívne prekvapilo. Sladová chuť je až príliž výrazná, chmeľová zase žiadna. Bez dlhého rozmýšľania dávam dvojku. Len dúfam, že z tohto kúsku nebudem mať kyselinu.