Kúsok, ktorý sa neoplatí koštovať (Dreher Hideg Komlós)

Prvý nástrel: Maďarský súrodenec Pivovarov Topvar uviedol pred pár mesiacmi na trh sériu pív, ktoré mali evokovať modernejší prístup k vareniu piva. Napríklad pivo Hideg Komlós bolo za studena chmelené, čo je metóda známa skôr z remeselných pivovarov.

Názov piva: Hideg Komlós

Pivovar: Dreher

Druh piva: Ležiak

Krajina: Maďarsko

Stupňovitosť: Neuvedená

Obsah alkoholu: 4,5%

Zloženie: Voda, jačmenný slad, kukurica, chmeľ a chmeľový extrakt.

Cena: Za pivo sme zaplatili necelé euro.

Farba: Zlatá, pivo je číre ako sklo.

Pena: Šľahačkovitá, vysoká. Veľmi rýchlo padla.

Vôňa: Vôňa je nevýrazná. Zachytiť môžete kombináciu karamelu a lesného ihličia.

Chuť: Sladový nástup je nevýrazný, v strede vyskakuje kombinácia medu, karamelu, trávnatých, korenistých i mentolových tónov. Koncovka je horkastá jemne a umelo.