Neviem či bola hmla, no zahmlené ostalo (Slaninový burger)

Ako všetci vieme, chalanom z Hellstorku nápaditosť nechýba (môžeme to nazvať ako chceme). Novinka Frog in Fog- Vermont IPA je toho dôkazom. Keď už zhrešiť, tak poriadne. Ukážem ti Slaninový burger s coleslaw šalátom.

Potrebuješ

  • Žemle: závisí od počtu koľko ich chceš, ale dohodnime sa, že vás bude 5
  • Hovädzí krk: 500g (no záleží od toho, aké máš žemle a si hladný (porcia je 100 až 150g
  • Slanina oravská: 5 plátkov na burgre, 100g do mäsa a 50g do coleslawu.
  • Mozzarella: 2 celé
  • BBQ omáčka: (zase niečo odo mňa, ak máš záujem, pokojne píš)
  • Soľ: 5g
  • Korenie: 2g
  • Kapusta biela: 300g
  • Cibuľa žltá: 100g
  • Mrkva: 100g
  • Dijónska horčica: 30g
  • Celozrnná horčica: 30g
  • Cesnak prelisovaný: 20g
  • Majonéza: 80g
  • Kyslá smotana: 80g
  • Šťava z jedného citróna

Postup

Mäso pomelieš na jemno a zapracuješ doň slaninu nakrájanú na kocky (najlepšie je rovnomerne 100g mäsa, 20g slaniny). Dobre premiešaj a vytvaruj z toho placky. Tieto placky poukladaj na papier na pečenie a ulož do chladu na cca pol hodiny.

Medzi tým sa vrhni na coleslaw a pokojne aj jedno chladené. Kapustu a cibuľu očisti a nastrúhaj alebo nasekaj na pásky. Mrkvu nastrúhaj na hrubo. Zalej to šťavou z jedného citrónu a osoľ to (nie veľa, dáš ešte slaninu). Nechaj chvíľu odstáť, no neodpočívaj. Slaninu pokrájaj na kocky a vyrestuj. Slaninu aj výpek pridaj do coleslawu a celé premiešaj. Pomocou dijónskej a celozrnnej horčice, cesnaku dochuť a premiešaj. Nakoniec vmiešaj majonézu a kyslú smotanu.

Tak čo chutí? Počkaj aký bude zajtra!

Teraz zober päť plátkov slaniny a na rozpálenom grile (samozrejme hladkom nie s roštom) a opeč zo všetkých strán. Na výpeku opeč burgrové placky. Mäso dochuť soľou a korením z jednej strany, druhu dochucuj BBQ omáčkou. Na BBQ omáčku navrstvi plátky mozzarelly a nechaj zapiecť (mäso griluj z každej strany max 2 minúty a si medium). Medzi tým rozkroj žemľu a opeč ju na sucho do chrumkava (nech ti dlhšie vydrží a nerozmočí sa).

Keď si tu, môžeš skladať! Na opečenú žemľu polož mäso prekry grilovanou slaninou, coleslawom a znova zakry žemľou.

Odporúčané pivo Frog in Fog – Vermont IPA  Hellstork

Myslím, že z medzinárodného dňa piva sa stal medzinárodný víkend piva. Ešte raz na oslavu.

NACHUŤ!

Juro

POZRITE SI AJ ĎALŠIE RECEPTY Z DIELNE PUNKOVEJ KUCHYNE

****

Punková kuchyňa

Za projektom stojí kuchár Juraj Pacalaj, ktorý sa originálnym spôsobom snaží prepojiť nezvyčajné chute s pivom. „Bavia ma kombinácie netradičných chutí. Oheň, dym a hlavne radosť ľudí. Street Food  – jesť kde len chceme a hlavne rukami. Keď tak jedli králi a pri tom mali strieborné príbory, tak prečo nie my,“ hovorí Juraj. Na stránkach oPive.sk budeme prinášať jeho recepty aj postrehy. Sledovať ho môžete aj na jeho facebookovskom profile Punková kuchyňa.