Piešťany už majú aj druhý pivovar. Nesie meno Simeon

Simeon Piešťany

Piešťany sa môžu chváliť už dvoma remeselnými pivovarmi. Svoje brány totiž už o pár dní otvorí aj druhý producent zlatistého moku v tomto kúpeľnom meste. Už začiatkom tohto roka sme informovali, že pivovar pripravuje tamojší výrobca sirupov – spoločnosť Simea Piešťany. Ako sa ukázalo, Piešťancom sa podarilo zrealizovať ich plány pomerne rýchlo. „Chceli by sme vám oznámiť, že pivovar sme už vybudovali a prvú várku sme varili 6. augusta 2016,“ informovala portál oPive.sk Iveta Slížiková zo spoločnosti Simea Piešťany. Pivovar ponesie meno Simeon a oficiálne by ho mali otvoriť už 12. septembra.

Producent sirupov tak rozšíri svoju ponuku aj o zlatistý mok. Ako došlo k tomuto nápadu? „Myšlienka realizácie pivovaru vznikla približne pred dvoma rokmi. Moji spolužiaci a bývali kolegovia zostali verní výrobe piva. Ja som sa preorientoval na výrobu sirupov a nealkoholických nápojov. Práca na výrobe piva mi chýbala a preto som sa na základe ich podnetu rozhodol vybudovať vlastný pivovar,“ vysvetľuje na stránke pivovaru majiteľ. Ten priznáva, že z časti ho k tomuto kroku vyprovokovali aj veľkí pivní hráči. „Utvrdil ma aj fakt, že viaceré veľké pivovary začali vyrábať svoje nealkoholické nápoje, tak prečo by výrobca nealkoholických nápojov nemohol vyrábať vlastné pivo,“ priznáva.

Simeon LogoPivovar Simeon chce staviť na nefiltrované a nepasterizované pivo. „Bude plnej chute, chmeľovej vône, s korenistým zakončením. Pivá budú vyrábané zo špeciálnych chmeľov, kde bude možné cítiť chmeľovú vôňu s nádychom rôznych druhov citrusových plodov. Pivo bude čisto prírodný produkt pripravený z kvalitných surovín,“ presviedča majiteľ.

Aktuálne pivovar na stránkach prezentuje dvojicu pív – Simeon 10˚ a 12˚. „Pivo je nefiltrované, nepasterizované, bez chemických prísad a bez pridávania vody tzv. HGB technológiou,“ naznačuje pivovar. Nemá však zostať len pri nich. V Piešťanoch plánujú variť aj špeciálne pivá. Na rozdiel od Piešťanského pivovaru, ktorý otvorili vlani, nebude Simeon reštauračným, ale len produkčným pivovarom. Svoje pivo tak bude dodávať iným podnikom či reštauráciám.

Podľa zámeru, ktorý spoločnosť predložila úradom na schválenie, dosiahli investície výšku 150-tisíc euro. Už vo februári pritom investor predpokladal, že v roku 2017 bude rozširovať kapacitu tankov.

Snímky: Simeon – Remeselný pivovar Piešťany