Pripravuje najväčší pivný bar: V ponuke budú stovky pív

Damián Pivotéka a Bar

Už o pár týždňov pribudne v Bratislave podnik, ktorý sa bude môcť pochváliť prvenstvom. Na Trenčianskej ulici v Bratislave totiž otvorí svoje brány najväčší degustačný bar v hlavnom meste. Jeho majiteľ Damián Veis portálu oPive.sk prezradil prvé informácie o tom, ako by mal vyzerať a v akom stave sú prípravy jeho otvorenia. „Neradi by sme dávali konkrétny termín, keďže sami nevieme čo nás ešte prekvapí, avšak dúfame, že do konca júna 2016 sa nám to podarí,“ hovorí majiteľ. Ten prezradil, že podnik ponesie názov Damian Craft Beer Bar.

Damián Beer BarBar vzniká rozšírením pivotéky, ktorá už niekoľko mesiacov funguje. „Damian Craft Beer Bar poskytne pivným nadšencom rôznorodú paletu remeselných pív na 22 pípach (jedna z nich určená pre Cider) doplnenú pivotékou so stovkami fliaš lokálneho aj zahraničného piva a cideru,“ prezrádza Damián Veis. Ten poukazuje na to, že takýto rozsah čapovaného piva si môžu dovoliť preto, že využijú premyslený systém. „Pivá budú uskladnené a narážané v chladiacom priestore s dvoma teplotnými zónami, trúbky budú dlhé iba pár desiatok centimetrov, keďže pípy budú namontované priamo v stene chladiaceho boxu,“ prezrádza technologickú vychytávku Damián.

Na pípe určite nájdete domáce pivá. „Základom ponuky budú naše vlastné pivá Damian, ktoré ako kočovný  pivovar Damian Gyspsy Brewery aktuálne varíme v spolupráci s pivovarom  Wywar a s Peťom Chňupom, sládkom pivovarov Fabrika a Komín,“ hovorí Damián. Ponuka by mala byť namixovaná tak, aby si na svoje prišli priaznivci ležiakov, ale aj vrchne kvasených pív. „Bude to výber zo slovenských a českých remeselných pivovarov, ktorý bude neustále rotovať. Avšak nebudeme zabúdať ani na špičkové európske malé pivovary (z Poľska, Maďarska, Nemecka, Talianska, Belgicka, Holandska, Dánska, Anglicka, Škótska), ako aj z USA,“ vysvetľuje majiteľ.

Podnik, v ktorom nebude chýbať ani dlhý barový pult, bude mať niekoľko špecifík. Na rozdiel od viacerých podobných podnikov, bude otvorený už v doobedňajších hodinách. Ponuku by totiž na Trenčianskej radi rozšírili aj o kvalitnú kávu od malých pražiarov. Okrem toho počítajú aj s vybranými destilátmi či lokálnymi vínami. Plány sú pritom ešte odvážnejšie. „Začneme so studenou kuchyňou, avšak do budúcna, keď sa podnik rozbehne, nevylučujeme aj teplú kuchyňu. Primárne je však koncept mienený ako bar,“ uzatvára rozprávanie Damián.

Snímky: archív D.V.