Red Nose Pub: Vyradili sme všetky europivá. A začali pivnú revolúciu

Red nose Pub

Niektoré rozhodnutia zvažujete niekoľko mesiacov. A niektoré prídu len tak. Z presvedčenia a potreby urobiť veci po svojom. Košický podnik Red Nose Pub jedno zásadné rozhodnutie urobil pred pár rokmi. Rozhodol sa, že pôjde opačným smerom ako 95 percent všetkých podnikov na Slovensku. „Red Nose Pub bol prvý podnik v Košiciach a v podstate aj na Slovensku, ktorý začal pivnú revolúciu striktným vyradením europív a všetkého čo k tomuto nešťastnému trendu smeruje,“ vysvetľuje pre portál oPive.sk majiteľ podniku Martin Borsík.

Dôvody tohto razantného kroku spočívali v ponuke na trhu. „Myšlienka bola dlhoročná a zlom nastal v situácii, keď už pomaly nebolo kam chodiť na dobré pivo,“ hovorí s úsmevom Martin. Ako hovorí, hnacím motorom bol akýsi vrodený odpor k europivám. Prvé kroky tohto prechodu však neboli vôbec ľahké. „V začiatkoch bol zložitý hlavne v obstarávaní nových druhov pív na výčapy, napriek tomu sa podarilo za prvý rok priniesť zákazníkom viac ako 200 rôznych pivných chutí,“ spočítava majiteľ Red Nose Pub. Ten zdôrazňuje nielen aspekt ponuky, ale aj starostlivosti o ponúkané pivo. „Všetky pivá sú skladované a následne narážané priamo v chladiacej miestnosti, čím je zabezpečená kvalita a zaobchádzanie s pivom tak, ako to živému pivu prináleží,“ zdôrazňuje.

Red nose Pub2

Reakcie zákazníkov boli pozitívne. Aj preto sa rozhodol, že v ponuke objavia aj vlastné pivá. „Máme na čape vlastné pivá, v stálej ponuke je Red Nose IPA 13°, v letných mesiacoch Red Nose Ale 13°,“ približuje Martin. Ten poukazuje na to, že v každom období je v ponuke aj ďalší domáci špeciál. „Aktuálne je na čape aj Mild 11° a Porter 17° navarený združením Pivovar Corvus, ktorého členom je aj Red Nose Pub,“ prezrádza. V Košiciach plánujú aj naďalej podporovať najmä slovenskú produkciu. „Na 20-tich výčapoch rotujú prevažne malé remeselné a stredné pivovary, poslednú dobu kladieme dôraz na slovenskú remeselnú scénu,“ hovorí Martin.

Nad otázkou, či by v podniku nechcel mať aj vlastný pivovar, rozmýšľa.  „Nevylučujem ani možnosť vlastného pivovaru v Red Nose Pub, alebo účasť v inom zaujímavom projekte,“ naznačuje možné smerovanie košického podniku, ktorý hostí láka na Zbrojničnej ulici.

Snímky: Red Nose Pub