Šok z Hurbanova. Prvotriedne pivo (Medový Porter)

ZB Medový porter

Prvý nástrel: Vianoce už síce odišli, my si ich však trochu pripomenieme. Dnes si totiž otestujeme vianočný špeciál od Zlatého Bažanta, ktorý nesie názov Medový Porter. Ohlasy na toto pivo boli predminulý rok také dobré, že sa v Hurbanove jednoducho rozhodli zopakovať si Vianoce a navarili rovnakú špecialitu. Musíme sa priznať, že pivo sme už pili. A chutilo. Uvidíme, či sa v Hurbanove nepokazili.

Názov piva: Zlatý Bažant Medový Porter

Pivovar: Heineken Slovensko, Hurbanovo

Druh piva: Špeciálne tmavé pivo typu Porter

Krajina: Slovensko

Stupňovitosť: 19 %

Obsah alkoholu: 6,7 %

Zloženie: Voda, slad (bavorský,svetlý plzenský, svetlý karamelový a farebný slad), chmeľ, cukor, prírodná medová aróma, med.

Farba: Čierna. Keď ju nastavíte do svetla, vidíte jemné fialové odtiene.

Vôňa: Nádherná sladová. Cítim karamel, kávu, čokoládu.

Pena: Zapenila a držala hutnú konzistenciu. Dalo by sa na nej kempovať.

Chuť: Sladové chute začínajú na najvyššej kategórii. Jednoducho sú „nadupané“ a hutné. Stred piva pokračuje v tomto trende. Cítim kávu, karamel aj jemné medové tóny, ktoré robia toto pivo zaujímavým. Koncovka je bez chmeľu.

8/10

Zhrnutie

Palec hore. Asi najlepšie pivo z veľkého pivovaru, aké sme tu testovali. Hutné a nasýtené chute. V slade nájdete prakticky všetko, čo by ste chceli v tmavom pive mať. Čo kvitujem je to, že pivo nie je vodnaté. Koncovka je síce bez chmeľu, ale tu mi to tak pasuje. Drobné mínus dávam za tu arómu v zložení, ale na hodnotení sa to nijako nepodpíše. Rozmýšľam nad výslednou známkou. A musím dať osmičku. Jednoducho zarezalo. Bodaj by v Hurbanove robili všetky takéto kúsky.