Máš za oknom leto? Dátum si pýta niečo iné (Kačacie hody z Mexika)

Punková - hody

Aj ty si si všimol, že vždy po „Stupavském zelé“ vypuknú kačacie hody? No tento rok prišlo opäť leto. A nie a nie sa ho zbaviť. Nie, že by mi teplo vadilo, ale údiť v lete nie je žiadna výhra. Tak poď, privoláme jeseň. Kačacie hody u teba doma cez Mexiko. Keď už bolo Día De Muertos. Rezurex – Dia De Los Muertos

Potrebuješ
  • Kačacie stehná: 6 ks
  • Pomaranč: 2 ks
  • Granátové jablko: 1 ks
  • Soľ: 10 g
  • Kajenská paprika: 2 g
  • Škorica: 2 g
  • Pivo: 0,5 l Hellstork – Beat to Juice

  • Pomaranč: 1 ks
  • Paradajky: 200 g
  • Paprika: 200 g (kápia)
  • Cibuľa žltá: 200 g
  • Cesnak: 100 g
  • Jalapeňos: 100 g

  • Kapusta červená: 200 g
  • Hladká múka: 100 g
  • Soľ: 5 g
  • Údená paprika: 5 g
  • Kačacia masť: 100 g

  • Zemiaky: 1 kg
  • Hladká múka: 300 g
  • Soľ: 5 g
  • Maslo: 100 g
Postup

Keby sa ti náhodou páčilo počasie, ale si nespokojný s inými vecami, ako napríklad s výsledkami volieb (a to nie len naša vláda), nabehni do kuchyne a poteš všetkých okolo seba! Roger Miret and the Disasters – I don´t like you

Kačacie stehná nasoľ a vlož do pekáča. Pomaranč umy, osuš, nakrájaj aj so šupu a vlož do nádoby spolu so škoricou, očisteným granátovým jablkom, kajenskou paprikou. Zalej pivom a dobre premiešaj. Túto marinádu nalej na stehná a nechaj v chladničke cez noc. Pekáč prekry papierom na pečenie a potom alobalom. Peč štyri hodiny pri 120°C.

Punková - hody

Tesne pred vytiahnutím pridaj na 200°C, odokry a nechaj v rúre 11 minút. Potom mäso vytiahni, natrhaj od kosti a zmiešaj s trochou výpeku. Všetko nie, určite to bude mastné!

Domáca lokša? Domáca hudba. Tak si to užívaj! Milan Lasica – List do vetra

Zemiaky v šupke uvar v osolenej vode do mäkka. Nechaj vychladnúť, očisti, nastrúhaj na jemno a zmiešaj so soľou a preosiatou múkou. Vypracuj jemné cesto (no nesmieš dlho, lebo sa začne lepiť a budeš musieť pridávať múku. Ty nechceš múčnu lokšu, ale zemiakovú lokšu ).

Z cesta vyváľaj dlhý pás a nakrájaj na cca 2,6 cm (približne 50 g) dlhé ňoky. Tie rozváľaj do guľata v hrúbke 2 až 3 milimetre. Teraz lokše opeč na sucho z každej strany cca jednu minútu. Potri maslom a ukladaj na seba, budú fajnové!

A teraz skús to Mexiko! Jasné, bude to ostré. Lars Frederiksen And The Bastards – Skins Punx And Drunx

Všetku zeleninu opeč na sucho. Kľudne to môže byť aj viac, ako len opečené. Očistený pomaranč vlož do mixéru spolu s opečenou zeleninou. Rozmixuj na kašu a dochuť soľou. Salsa Roja!

Kačka, lokša bez kapusty? Nie v žiadnom prípade! Tři sestry – Pilsner Urquel

Kapustu očisti a na jemno nasekaj. Múku zmiešaj spolu so soľou a údenou paprikou. Kapustu obaľ v ochutenej múke. A vyprážaj v rozpálenej masti na 160°C max. Cca tri minúty za stáleho miešania. Nech je chrumkavá! Potom vytiahni na papier a nechaj stiecť z masti.

Poď to zložiť lebo už máš oslintaný stôl. Koľko vás je? Green Day – Basket Case

Lokšu (slovenské Taco) naplň trhanou kačkou, zalej salsou a pridaj praženú kapustu!

Odporúčané pivo: Mad Scientist – Liquid Cocaine

Na chuť!

Juro

POZRITE SI AJ ĎALŠIE RECEPTY Z DIELNE PUNKOVEJ KUCHYNE

****

Punková kuchyňa

Za projektom stojí kuchár Juraj Pacalaj, ktorý sa originálnym spôsobom snaží prepojiť nezvyčajné chute s pivom. „Bavia ma kombinácie netradičných chutí. Oheň, dym a hlavne radosť ľudí. Street Food  – jesť kde len chceme a hlavne rukami. Keď tak jedli králi a pri tom mali strieborné príbory, tak prečo nie my,“ hovorí Juraj. Na stránkach oPive.sk budeme prinášať jeho recepty aj postrehy. Sledovať ho môžete aj na jeho facebookovskom profile Punková kuchyňa.