Dnes ochutnáme pivo s názvom Bacchus Frambozenbier. Na trh ho uvádza belgický pivovar Kasteel Brouwerij Vanhonsebrouck. Pivo na svojej stránke predstavuje nasledovne: „Bacchus Frambozenbier sa varí z piva Bacchus Vlaams Oud Bruin a prekvapí príjemnou rovnováhou medzi sladkým a kyslým. Pivovar používa pražené slady, ktoré ovocnému pivu dodávajú jemný karamelový nádych. Vôňa sladkých malín v kombinácii so sladkou a kyslou chuťou základného piva vyústi do pikantného špeciálneho piva.“
Názov piva: Bacchus Frambozenbier
Pivovar: Kasteel Brouwerij Vanhonsebrouck
Druh piva: Sour/Oud Bruin
Krajina: Belgicko
Stupňovitosť: Neuvedená
Obsah alkoholu: 6%
Zloženie: Voda, jačmenný slad, pšenica, malinový džús, cukor, korenie, aróma, chmeľ.
Cena: Za plechovku s objemom 0,33 litra sme zaplatili necelé tri eurá.
Farba: Tmavo-bordová. Pivo je jemne kalné.
Pena: Jemná so šľahačkovitou štruktúrou.
Vôňa: Výrazne malinová. Rozoznáte aj limetu.
Chuť: Sladový základ je nevýrazný, rezkosť ideálna. V chuti dominujú maliny, nekričia však. Okrem nich rozoznáte aj limetu aj náznaky kvetiniek a kvetiniek. Horkosť je nevýrazná, kyslosť príjemná, nevtieravá.
Zhrnutie
Lahodné, chuťovo vyvážané a iskrivé pitie. Je to ukážka piva, ktoré musí chutiť aj tým, ktorí kyslejšie pivá nikdy neochutnali či veľmi nepreferujú. Za nás to bola taká stávka na istotu. Pivo sa veľmi dobre pilo a určite by sme si ho kedykoľvek a kdekoľvek zopakovali. Za nás osmička.