Prvý nástrel: Pivo z pivovaru Kocour sme na našich stránkach už testovali. Prvýkrát šlo však o ovocný špeciál. To pravé orechové si otestujeme až teraz. Pozrieme sa na „zúbok“ Kocoursaurusovi. Presne tak sa totiž volá pivo, ktoré si otestujeme. Podľa obsahu alkoholu (7,2%) by malo ísť o poriadne nadupaný špeciál. Uvidíme.
Názov piva: Kocour Saurus
Pivovar: Pivovar Kocour Varnsdorf, Varnsdorf
Druh piva: Polotmavý špeciál, spodne kvasený. (Prepis z etikety)
Krajina: Česko
Stupňovitosť: Neuvedená.
Obsah alkoholu: 7,2 %
Zloženie: Voda, údený slad, upravený chmeľ, kvasnice.
Farba: Hnedo – červená, zakalené. Pivko je nepasterizované a nefiltrované.
Vôňa: Ovocná. Možno čučoriedky, možno jahody. Veľmi príjemná.
Pena: Držala konzistenciu, pomerne hustá.
Chuť: Sladové tóny začínajú celkom zostra. Stred piva je príjemne ovocný. Cítim aj náznaky karamelu či čokolády. Chute sú plné a nasýtené. A prichádzame ku koncovke. Tú by sme mohli pokojne prirovnať k chmeľovému zvieraťu. Servítku si pred ústa nedáva.
Zhrnutie
Veľmi príjemné pivo. Na to, že ide o pivo s vyšším obsahom alkoholu je piteľnosť na vysokej úrovni. Síce si neviem predstaviť, že by som otočil tri takéto pivká, ale na jeseň či zimu ideál. Čo absolútne kvitujem je to, že v ňom nájdete bohaté sladové, aj chmeľové tóny. Ja som v pive cítil od ovocia až po med či karamel. Plusom je aj to, že pivo je nefiltrované a nepasterizované. Ťažko tento kúsok k niečomu prirovnať. Je kombináciou viacerých štýlov. Každopádne, nám chutilo. Dávam osmičku. Pokiaľ naň natrafíte, máte povinnosť ochutnať. Aj keď musíme upozorniť, že pôjde o chmeľový masaker. Nakoniec, celkom pekne to vystihuje etiketa: „Beštia, ktorá si neberie servítky. PS: Nefňukaj, že sme Ťa nevarovali.“