Belgický pivovar Brouwerij Lindemans má za sebou zaujímavý príbeh. Jeho majiteľ totiž pracoval ako farmár a pivo varil len cez zimu. Jeho produkcia však mala taký ohlas, že farmárčenie zanechal a venoval sa len pivovarníctvu. A tak vznikol kultový pivovar. Jeho hlavným výrobným artiklom sú pivá navarené v štýle Lambic. Ide o pivo, ktoré spontánne vykvasilo. Toto konštatovanie platí aj o pive s názvom Lindemans Cassis. Ide o pivo, pri ktorého výrobe bola použitá aj šťava z čiernych ríbezlí.
Názov piva: Lindemans Cassis
Pivovar: Brouwerij Lindemans
Druh piva: Lambic
Krajina: Belgicko
Stupňovitosť: Neuvedená
Obsah alkoholu: 3,5 %
Zloženie: Voda, šťava z čiernych ríbezlí (min. 20 %), jačmenný slad, pšenica, cukor, aróma, chmeľ, kvasinky, sladidlo: glykozidy steviolu, antioxidant: kyselina askorbová.
Cena: Za fľašu s objemom 0,33 litra sme zaplatili necelé dve eurá.
Farba: Fialovo-červená. Pivo je jemne kalné.
Pena: Smotanová, vysoká. Padala a pekne krúžkovala pohár.
Vôňa: Čierne ríbezle dominujú. Nič iné nehľadajte.
Chuť: Kyslastý nástup je nevtieravý, postupne sa však stupňuje. V strede sa k nemu pridávajú aj čierne ríbezle. Horkosť nehľadajte.
Zhrnutie
Recenzia asi nebude pre fanúšikov ležiakov. Tento kúsok je totiž predstavením ríbezlí, ktoré sa pekne stupňujú a naberajú na intenzite. Tóny sú čisté a pekne iskria. Kyslosť dodáva tomuto kúsku osviežujúci rozmer. Najmä nežnejšie polovičky môžu tomuto nápoju podľahnúť. Za nás 7,5 bod. Určite treba ochutnať.