Ešte pred Vianocami uviedol Sandorf na trh trojicu pív štýlu Stout. Všetky vychádzali z rovnakého základu. Niesli názvy: Chocolate Stout 16°, Coffee Chocolate Stout 16° a Barrel Aged Chocolate Stout 16°. Dva z nich sme už ochutnali. Dnes ochutnáme kávovú verziu. Len pripomíname, že Sandorf prešiel za posledný rok výraznou premenou. V apríli minulého roka sme písali o tom, že posilou pivovaru je Miro Bandžuch. Nezostalo len pri ňom. Rady totiž posilnil aj Matthew Wirtz.
Názov piva: Coffee Chocolate Stout
Pivovar: Pivovar Sandorf
Druh piva: Stout
Krajina: Slovensko
Stupňovitosť: 16°
Obsah alkoholu: 7,1 %
Zloženie: Voda, jačmenný slad, chmeľ, kvasnice.
Cena: Za fľašu s objemom 0,5 litra sme zaplatili 3,30 eura.
Farba: Čierna s hnedastým odtieňom.
Pena: Vysoká, hutná, šľahačkovitá. Vystúpala vysoko a pomaly padala.
Vôňa: Výrazná káva. Okrem nej aj toast, tmavá čokoláda a náznaky lesného ovocia.
Chuť: Sladový základ je výrazný, rezkosť ideálna. V chuti dominuje káva. Okrem nej môžete v pive nájsť aj toast, tmavú čokoládu i černice. Horkosť je jemná, doznievanie je suchšie, kávové so smotanovým nádychom.
Zhrnutie
Výrazne kávové pitie. Na náš vkus je káva o čosi výraznejšia. Ale celkovo je pivo podarené, keď sú prechody príjemné a výsledok lahodný. V pive nie je žiadna pachuť či chyba. Je to určite kúsok, ktorý by sme na výčape radi ochutnali. V tomto prípade je to silná sedmička. Za nás určite spokojnosť.