Domovariči sú základom každej pivovarníckej remeselnej scény. Bez nich by sa sektor nikam nepohýnal. Jednoducho by stagnoval a staval len na tradícii, ktorá občas zabíja pestrosť a aj odvahu. Treba povedať, že v posledných rokoch pribúda fanúšikov piva, ktorí si pivo varia aj doma. Pred pár dňami sme písali o Vianočnej výmene pív, ktorú zorganizovalo OZ BrewHub. Najlepšie pivá z tejto podarenej akcie oficiálne zrecenzujeme. Dnes ochutnáme pivo, ktoré navaril domovarič Radovan Lacika. Nesie meno Coco Choco – Imperial Coconut Chocolate Vanilla Stout.
Musíme pochváliť veľmi peknú etiketu. Domovariť dokonca označil nálepkou aj vrchnák. Jednoducho pedantné a sympatické. Len doplníme, že pri výrobe tohto piva boli použité kakaové bôby, kokosové vločky aj vanilkové struky.
Názov piva: Coco Choco – Imperial Coconut Chocolate Vanilla Stout
Pivovar: Radovan Lacika
Druh piva: Imperial Stout
Krajina: Slovensko
Stupňovitosť: 25°
Obsah alkoholu: 11%
Zloženie: Voda, jačmenné slady, chmeľ, kvasinky, kakaové bôby, kokosové vločky, vanilkové struky.
Cena: Pivo sme dostali na otestovanie od OZ BrewHub.
Farba: Čierna.
Pena: Svetlohnedá so smotanovou konzistenciou. Len pomaly padala.
Vôňa: Kombinácia kávy, kakakaa, kokosu, whisky, višní či hrozienok.
Chuť: Sladový základ je výrazný, rezkosť ideálna. V chuti nájdete kombináciu kávy, kakaa, tmavej čokolády, vanilky, ale aj kokosu, náznaky višní, burbonu i praliniek. Horkosť je jemná, doznievanie kakaové s alkoholovou bodkou.
Zhrnutie
Veľmi príjemné pitie. Výrazne hutné, iskrivé a nezvyčajné. Najmä telo ponúka kombináciu (okrem iného) aj toho, čo je napísané v názve tohto kúsku. Plusom je hlavne uhladenosť aj zaoblenosť tónov. V tele nájdete aj margotku. Alkohol cítite hlavne v doznievaní, čo trocha uberá na piteľnosti. Aj tak je to osmička. Pochvala.