Keď zoberieš brata Jakuba na pivo a povie ti, to by som chcel jesť! Ak poznáš Cubano Sandwich nie je to až tak ťažké. Ale zmeny musia aj tak nastať. Tak som vyrobil „Kubino lepeňák“!
Potrebuješ
- Bravčové stehno: 2kg
- Beat To Juice Hellstork: 0,75L (pokojne aj viac nie je to iba na varenie)
- Pomaranč: 1ks
- Limeta: 1ks
- Majorán: 10g
- Cesnak: 50g
- Celozrnná horčica: 100g
- Soľ: 20g
- Nové korenie: 10g
- Údený syr: 50g je na porciu (záleží na tebe či chceš plátky alebo na hrubo strúhaný )
- Dijónska horčica: 200g
- Rozmarín: 20g
- Maslo: 50g
- Valerián alebo baby špenát
- Chlieb: 2 krajce máš porciu
- Nakladanú cibuľu
Postup
V prvom rade vyrobíš marinádu z cesnaku, soli, korenia a všetkých dužín citrusov (šupky neodhadzuj ešte príde ich čas ). Všetky tieto suroviny rozmixuj do hladka a potom primiešaj pivo, celozrnnú horčicu a majorán (ale už nemixuj, celozrnná horčica by stratila zmysel).
Marinádu v masíruj do mäsa a následne ho do nej ponor celé minimálne na 24 hodín (čim dlhšie tým lepšie) a odlož na tmavé chladné miesto (stačí chladnička). Takto odležané mäso pečieš pri teplote 120 °C šytri hodiny. Potom mäso zleješ z marinády a dopečieš odkryté pri teplote 150 °C pol hodinky. Necháš vychladiť a nakrájaš na tenké plátky ako šunku a vložíš späť do marinády.
Najťažšiu časť si zvládol, už to bude iba zábava. Potrebuješ už iba panvicu alebo najlepšie gril s platňou ( bez roštu tam by to asi nemalo zmysel).
Najemno nasekaj rozmarín a vmiešaj do dijonskej horčice. Chlieb opečieš na masle z každej strany (máš hrianku), potrieš jeden kus rozmarínovou horčicou a na to vrstvíš prehriate mäso zapečené syrom (všetko ide na gril). Potom pridáš nakladanú cibuľu a zasypeš šalátom. Celé to priklopíš ďalším chlebom a môžeš jesť.
Nezabudni to zapiť. A čím iným ako Beat to Juice? Každú chvíľu sa objaví, je čas!
Ak by sa ti nechcelo toto celé absolvovať stav sa 7.7. v Senici na Štramák feste a dáš si aj to, aj to!
NACHUŤ! JURO
****
Punková kuchyňa
Za projektom stojí kuchár Juraj Pacalaj, ktorý sa originálnym spôsobom snaží prepojiť nezvyčajné chute s pivom. „Bavia ma kombinácie netradičných chutí. Oheň, dym a hlavne radosť ľudí. Street Food – jesť kde len chceme a hlavne rukami. Keď tak jedli králi a pri tom mali strieborné príbory, tak prečo nie my,“ hovorí Juraj. Na stránkach oPive.sk budeme prinášať jeho recepty aj postrehy. Sledovať ho môžete aj na jeho facebookovskom profile Punková kuchyňa.