Poďme na východ do Košíc. S prasačinkou na IPANu

Padre, východ - IPANA

Aj ty využívaš cestovanie? Po Slovensku! Aspoň kvôli tomu pivu by si to mal podstúpiť. Alebo pokiaľ si zase Šašovič niečo nevymyslí, lebo „Nepokazme si to!“. Ale on nám to môže všetkým kaziť. Tak ako to bude s GASTROM? Nech je ako chce, my sa nedáme. “POME CHLASTAT!“. Už mrzne takže IPA. Prasačinky, paprika, cesnak, cibuľa a mozzarella. Tři sestry – Namol pít!

Potrebuješ

  • Bravčové plece: 500 g
  • Paprika červená: 200 g
  • Cibuľa červená: 100 g
  • Cesnak: 50 g
  • Bravčová masť: 20 g
  • Chilli: 5 g
  • Soľ: 10 g
  • Korenie: 5 g
  • Slanina oravská: 100 g
  • Pivo: 0,1l Padre Brewing Company – IPANA
  • Limeta: 1 ks

  • BBQ: 100 g  (zase moja a ty furt nepíšeš, že chceš)
  • Cibuľa červená: 50 g
  • Mozzarella: 200 g
  • Bageta: 4 ks

Postup 

Takže dnes to bude rýchlovka, keď už ideš do tých Košíc na tú IPANU, spravíš náboje, nech nie si hladný a budeš sa viacej tešiť. Tak daj hĺtok a pusti Gogol Bordello – Immigraniada! Cez celé Zlovensko tak môžeš cítiť.

Mäso a slaninu pomeľ na striedačku na čo najjemnejšie. Nechaj v chladničke odstáť aspoň hodinu. Papriku, jednu cibuľu a cesnak rozmixuj na pyré. Na masti orestuj  mäso do červena a stiahni do druhej nádoby.

Padre - IPANA

V panvici po mäse, orestuj zeleninové pyré (snaž sa, aby bolo čo najsuchšie, to robíš restovaním) dochuť soľou, korením, chilli a pridaj mäso. Zase restuj do sucha. Potom pridaj pivo a šťavu s kôrou z limety. Dobre premiešaj a nechaj prebublať asi 5 minút.

Teraz pusti Flogging Molly – Drunken Lullabies a kľudne si s nimi daj. Keď dohrajú je čas pokračovať.

Bagetu si kupoval nie, že by sa ti nechcelo ju piecť, ale kedy chceš stihnúť tie Košice? The Rumjacks – An Irish Pub Song a môžeš začať plniť náboje.

Bagetu rozkroj pozdĺžne, natri BBQ omáčkou a nalož mäsom. Prekry mozzarellou, zasyp nasekanou červenou cibuľou a priklop natretou BBQ.

Odporúčané pivo: Padre Brewing Company – IPANA

Na chuť!

FUCK KORONA!

Juro

POZRITE SI AJ ĎALŠIE RECEPTY Z DIELNE PUNKOVEJ KUCHYNE

****

Punková kuchyňa

Za projektom stojí kuchár Juraj Pacalaj, ktorý sa originálnym spôsobom snaží prepojiť nezvyčajné chute s pivom. „Bavia ma kombinácie netradičných chutí. Oheň, dym a hlavne radosť ľudí. Street Food  – jesť kde len chceme a hlavne rukami. Keď tak jedli králi a pri tom mali strieborné príbory, tak prečo nie my,“ hovorí Juraj. Na stránkach oPive.sk budeme prinášať jeho recepty aj postrehy. Sledovať ho môžete aj na jeho facebookovskom profile Punková kuchyňa.