Mesiace príprav, vylaďovania a hľadania ideálneho rozloženia. V Bratislave otvorili pivný bar s najširšou ponukou čapovaného piva. Damian Craft Beer Bar sa môže pochváliť 22 pípami, čo nemá žiadny iný podnik v hlavnom meste. Slovenský rekord to však nie je, ten stále držia košické podniky Dobré Časy a Red Nose Pub, ktoré majú zapojených až 26 výčapov.
O tom, že na Trenčianskej ulici v Bratislave sa chystá pivný podnik sme písali už začiatkom júna. Majiteľ Damián Veis nám vtedy prezradil, že v priestoroch svojej pivotéky pripravuje nový podnik s remeselným pivom. Ambíciou majiteľa bolo ponúknuť hlavne pivnú rôznorodosť. A tomu prispôsobil aj počet výčapov.
Ako to v podobný prípadoch býva zvykom, aj na Trenčianskej ulici museli termín otvorenia posúvať. Stalo sa tak až teraz. My sme podnik navštívili a urobili fotoreportáž.
Podnik vznikol rozšírením pivotéky na Trenčianskej ulici v Bratislave.
Najväčším lákadlom podniku má byť široká ponuka. Majiteľ si trúfa čapovať 21 druhov piva, jedna pípa má patriť cidru.
Na to, aby bolo pivo čerstvé, postavil majiteľ špeciálnu stenu. Trúbky od sudov k výčapu sú dlhé len pár desiatok centimetrov.
Za stenou sa nachádza priestor s dvoma teplotnými zónami.
Na rozdiel od podobných podnikov, bude tento bar otvorený už v doobedňajších hodinách.
V čase našej návštevy bolo narazených 10 druhov piva. Ďalšie boli k dispozícií v pivotéke.
Majiteľ Damian Veis hovorí, že v bare má byť k dispozícií studená kuchyňa, v budúcnosti k nej môže pribudnúť aj teplé jedlo.
Základom ponuky majú byť domáce pivá z kočovného pivovaru Damian Gypsy Brewery.