Aj Šašo by slintal. Sviňa, tekvica, cibuľa, parenica a Plzeň

Plzeň, sviňa, takvica

Keď ti šašo zakáže všetko, ale ty môžeš, čo chceš. Lebo na čo máš mať otvorený svoj obľúbený podnik na výdajné okno, keď ty vlastne máš „ ZARACHA“. Povedz mi, ktoré pivo presvedčilo o tom, že je to, čo máš rád. Dnes to máš na „SVIŇU“. Ale bude aj tekvica, cibuľa a parenica. Plzeň!

Potrebuješ
  • Bravčové plece: 0,5 kg
  • Slanina oravská: 0,3kg
  • Soľ: 5 g
  • Korenie: 3 g
  • Pivo: MÓÓÓC (koľko zvládneš)
  • Bravčová masť: 50 g

  • Hladká múka: 480 g
  • Droždie: 6 g
  • Soľ: 5 g
  • Cukor kryštál: 30 g
  • Tekvicové pyré: 250 ml (ak by bolo husté, pridaj za lyžičku. Neviem aké husté sa ti podarí a 250 ml presne netrafíš. To mi ver! Nie ani si také nekúpiš! Prečo má tekvice babka na záhrade?! )
  • Maslo: 50 g
  • Vajcia: 2 ks
  • Niečo na posyp: ja dám ľan

  • Parenica: 300 g
  • Mladá cibuľa:  200 g
  • BBQ: 300g (stále ti viem posunúť. Len sa ozvi)
Postup

Každý recept prechádza zmenou ( vývojom, ako chceš ) aj s týmto som sa trošku pohral, tak skús a povedz čo sa ti chutí viac. Možno ťažšie sa ti to bude hľadať, ale tu to nájdeš všetko. Keď si si čítal mali hrať TŘI SESTRY – Pilsner Urquel! Kačka nebude. Tak pusti SPS – Ruská. A pusti sa do práce. Česká muzika pre tých, čo vedia iba toľko ako „ŠAŠO“ ONE TIME, NECT TIME.

Múku, soľ a cukor zmiešaj vo veľkej mise. Pridaj pyré, droždie  jedno celé vajce a žĺtko. Dobre premiešaj ( do vláčneho cesta asi 3 minúty ) potom pridaj rozpustené maslo a vymiešaj ešte vláčnejšie cesto asi 15 minút. Nechaj podkysnúť asi hodinu.

Plzeň, sviňa, takvica

Potom rozdeľ cesto na šesť rovnakých bochníkov a potom prikryté nechaj ďalších 15 minút kysnúť na pekáči vystlanom papierom na pečenie. Pec rozohrej na 190°C a potri bielkom zmiešaným s vodou. Môžeš posypať čím len chceš a peč 12 minút. To, že po upečení znejú duto už vieš.

Žemle hotovo. Ideš mäso!  Green Smatrol – SHARP! Áno Česky.

Plece so slaninou pomeľ spolu osoľ, okoreň a dobre premiešaj. Rozdeľ na 6 rovnakých guličiek. Masť rozpáľ na panvici a guličky roztlač na panvici. Opeč po štyri minúty z každej strany. Mäso stiahni z panvice a opeč rozkrojené žemle. Na spodok nalož mäso zalej BBQ a ulož natrhanú parenicu. Zasyp nasekanou cibuľou a priklop vrchom žemle.

Už máš hotovo. Tak čo ostalo ti ešte pivo? Odhadol si to? Ja moc nie, lebo Šašo!

Odporúčané pivo: Pilsner Urquell

Na chuť!

Juro

POZRITE SI AJ ĎALŠIE RECEPTY Z DIELNE PUNKOVEJ KUCHYNE

****

Punková kuchyňa

Za projektom stojí kuchár Juraj Pacalaj, ktorý sa originálnym spôsobom snaží prepojiť nezvyčajné chute s pivom. „Bavia ma kombinácie netradičných chutí. Oheň, dym a hlavne radosť ľudí. Street Food  – jesť kde len chceme a hlavne rukami. Keď tak jedli králi a pri tom mali strieborné príbory, tak prečo nie my,“ hovorí Juraj. Na stránkach oPive.sk budeme prinášať jeho recepty aj postrehy. Sledovať ho môžete aj na jeho facebookovskom profile Punková kuchyňa.