Všetky diéty sú dobré iba keď ich nedržíš. Prečo si odopierať všetky dobroty sveta? Pivo, mäso? Pokojne aj borovičku a čokoládu. Ale to dnes nebudeš variť. Bravčové stehno, jablko, niva. Bageta na cestu. Nedeľa a futbal. Máš svoj klub? Cockney Rejects – I´m Forever Blowing Bubbles
Potrebuješ
- Bravčové stehno: 1 kg
- Jablko: 150 g
- Jablčný džús 100%: 0,5 l
- Údená paprika: 5 g
- Soľ: 10 g
- Krémžska horčica: 100 g
- Cibuľa: 200 g
- Cukor hnedý: 100 g
- Cesnak: 50 g
- Červená reďkovka: 50 g
- Mrkva: 50 g
- Jablko: 150 g
- Granátové jablko: 100 g
- Zelená cibuľa: 50 g
- Kyslá smotana: 50 g
- Limeta: 1 ks
- Med: 30 g
- Soľ: 5 g
- Červené korenie: 2 g
- Chilli: 3 g chipolte
- Niva: 200 g
- Bageta: 80 ks
Dnes to bude rýchlovka, takže až by si nevedel, čo na večeru, tu je recept. Karlos Animal, Moscow Death Brigade – Adrenalina
Mäso vlož do pekáča, zasyp nasekaným jablkom a cibuľou. Džús zmiešaj s horčicou a všetkými koreninami. Mäso dopychaj nožom a zalej marinádou. Diery v mäse pokojne vyplň cibuľou a jablkom z pekáča. Teraz pekáč prekry a peč pri 180°C dve hodiny. Mäso nechaj vychladnúť vo výpeku.
Mäso je hotové a tebe už chýba iba šalát. Dnes to nemáš náročné. Filip ti to zjednodušil, lebo prišiel na to, že niekedy to môžeš aj kúpiť, keď treba robiť so psami (kto to tak nerobí?). A už keď sme pri novinkách. Catastrofy – Zbojnícke komando
Mrkvu, jablko, reďkovku, cibuľu nasekaj na pásiky. Vlož do väčšej nádoby a pridaj očistené granátové jablko. Vlož všetky koreniny a dobre premiešaj. Nechaj odpočívať deväť minút a pridaj všetko ostatné. Zamiešaj a zase nechaj odpočívať 11 minút pri izbovej teplote. Ho – to – vo!
Už to môžeš zložiť lebo sliny až po zem určite. No Relax – Fuera de Control
Bagetu prekroj pozdĺžne A prelož plátkami mäsa (určite vyzerá, ako keby si ho špikoval, tak to tam nechaj). Nalož salsu a zasyp strúhanú nivu.
Na chuť!
Odporúčané pivo: gweil.lo – Session IPA
Juraj a Filip
POZRITE SI AJ ĎALŠIE RECEPTY Z DIELNE PUNKOVEJ KUCHYNE
****
Punková kuchyňa
Za projektom stojí kuchár Juraj Pacalaj, ktorý sa originálnym spôsobom snaží prepojiť nezvyčajné chute s pivom. „Bavia ma kombinácie netradičných chutí. Oheň, dym a hlavne radosť ľudí. Street Food – jesť kde len chceme a hlavne rukami. Keď tak jedli králi a pri tom mali strieborné príbory, tak prečo nie my,“ hovorí Juraj. Na stránkach oPive.sk budeme prinášať jeho recepty aj postrehy. Sledovať ho môžete aj na jeho facebookovskom profile Punková kuchyňa.