Bez preháňania môžeme povedať, že ide o jednu z najzaujímavejších udalostí v posledných mesiacoch. Spojenie košického podniku Dobré Časy s pivovarom Buntavar zmenilo pivnú mapu Slovenska. Vznikol nový pivovar God Times Brewery. Práve o tejto udalosti sme sa porozprávali s vedením podnikov Dobré Časy. To pre portál oPive.sk prezradilo aj plány s novým pivovarom.
Kedy vznikol nápad rozšíriť ponuku Dobrých Časov o vlastný pivovar?
Nápad prišiel ešte pred založením Dobrých Časov, no pobrali sme sa iným smerom. V Košiciach sme začínali dvadsiatimi výčapmi na ktorých sme striedali pivá z malých a stredných pivovarov. Tak je tomu aj dnes, s rozdielom, že sme košické Dobré Časy zväčšili na celkovú kapacitu 300 miest v interiéri a pridali ďalší bar. Dnes máme päťdesiat výčapov na dvoch baroch.
Kedy prišlo k zlomu?
Už pred troma rokmi sme si uvedomovali, že ak chceme zachovať rozmanitosť na výčapoch, ktorá s našim konceptom úzko súvisí nebudeme vedieť utiahnuť kapacitu pivovaru svojpomocne. Museli sme aj my prejsť istou cestou, otvoriť Dobré Časy v Poprade, a naše letné sídlo pri vode – Dobré Časy na Aničke v Košiciach. Teraz je na rade náš pivovar God Times. Nový člen našej rodiny, ktorému sa chceme venovať naplno, a najlepšie ako vieme.
Prebiehali rokovania medzi vami a Buntavarom dlho?
Nápad prišiel začiatkom roka 2017. Tým, že sme pána Buňu poznali už predtým, bolo nám ihneď jasné, že chceme ísť do toho!
Aká bude pozícia Jozefa Buňu v novom podniku?
Jožko Buňa bude hlavný sládok a riaditeľ pivovaru, čím sa jeho pracovná náplň v porovnaní s tou, ktorú mal doteraz zásadne nemení.
Zostanú recepty Buntavar živé aj v novom pivovare?
Áno samozrejme, popri tom budeme pracovať na ďalších, nových. Na našich prevádzkach sme vyčapovali stovky pivných špeciálov, tešíme sa na možnosť, ktorú nám vlastná technológia umožni – kreovať a vymýšľať pivá podľa našich chutí spolu s pánom Buňom. Značka Buntavar sa bude variť sezónne ako privátna značka Jožka Buňu a jeho manželky Michaely.
Aká je aktuálna kapacita pivovaru? Budete sa ju snažiť rozšíriť?
Aktuálna kapacita je cez 1000 hektolitrov ročne, momentálne sa pracuje na rozšírení pivovaru vo Svite.
Aké plány máte s konceptom Dobré Časy do budúcna?
Plánov je veľmi veľa, hlavne na sebe stále pracovať a zlepšovať sa.
V ktorých ďalších mestách by mohol vzniknúť ďalší podnik Dobré Časy?
Snáď v každom, kde sú dobrí ľudia, ktorý majú radi Dobré pivo:)
Snímky: God Times Brewery