Keď jahodový kyseláč prevalcuje kyslosť (Philadelphia Sour)

Obora - Philadelphia Sour Jahoda

Pivovar Obora sa na slovenskom pivnom trhu objavil len nedávno. Nájdete ho na juhu Česka v dedinke Obora. Špecifikom tohto pivovaru, ktorý vyrába spodne aj vrchne kvasené pivá,  je to, že používa vlastný slad aj chmeľ. Konkrétne pestujú odrody chmeľov Žatecký poloraný červeňák, Sládek, Kazbek, Premiant a Rubín. Z produkcie tohto českého pivovaru dnes ochutnáme pivo Philadelphia Sour. Ide o kyseláč, ktorý bol ozvláštnený o jahody.

Názov piva: Philadelphia Sour

Pivovar: Pivovar Obora

Druh piva: Sour

Krajina: Česká republika

Stupňovitosť: 12,7°

Obsah alkoholu:  5,7%

Zloženie: Voda, jačmenné a pšeničné slady, jahody, pšeničné a ovsené vločky, lisovaný chmeľ z vlastnej chmeľnice, laktóza.

Cena: Za pollitrovú plechovku sme zaplatili necelé tri eura.

Farba: Ružovo-oranžová. Pivo je kalné.

Pena: Nadýchaná, šľahačkovitá.

Vôňa: Kombinácia jahôd, náznakov smotany.

Chuť: Sladový základ je nevýrazný, rezkosť jemne vyššia. V chuti kombinácia jahôd aj limetiek, ktoré sú zjemnené o smotanovú linku. Kyslosť je vyššia, doznievanie je kyslasto-ovocné. Až ihličkuje.

6.5/10

Zhrnutie

Kyseláč, ktoré je poriadne kyslý. Až tak, že kyslosť trocha utláča jahody do druhej rady. Trocha to kazí celkový dojem, keď kyslosť pomerne valcuje. Za nás to je to 6,5 bodu. Chýbalo lepšie vybalansovanie a pustenie jahôd k slovu. Fanúšikovia kyslejších chutí však môžu pokojne ochutnať.

Sending
Hodnotenie čitateľov
7/10 (1 hodnotenie)