Koľko cigánských si stihol na všetkých fesťákoch?

Punková - Cigánska

Leto úspešne skončilo, určite máš na čo spomínať. Ktorý fesťák je tvoj najobľúbenejší? Bez reklamy, ale „Punkáči ďeťom“ musia pokračovať. Tak všetci podporme túto vec! Veď je to pre deti! Driák – Kravál kolem sebe

Dnes to bude cigánska trocha inak.

Potrebuješ
  • Bravčová krkovička: 1 kg
  • Pivo: 0,3l Funky Fluid – Copacabana
  • Soľ: 10 g
  • Korenie: 5 g
  • Horčica celozrnná: 100 g
  • Cesnak: 20 g
  • Paprika mletá: 5 g (údená)

  • Červená cibuľa: 200 g
  • Soľ: 10 g
  • Kryštálový cukor: 10 g

  • Kyslá kapusta: 200 g
  • Bravčová masť: 100 g
  • Soľ: 10 g

  • Žemľa: 5 ks
  • Horčica celozrnná: 50 g
  • Baranie rohy: 200 g
Postup

Počasie stále praje, tak poď grilovať. Až vás bude viac ako päť, tak si to všetko zvýš, lebo ti to nevyjde. Mäso je mäso. Rancid – Live Forever

Mäso nakrájaj na päť rovnakých kúskov a jemne sekni nožom tuhšie časti a kľudne môžeš aj buchnúť rukou alebo paličkou na mäso (no nako rezeň). V pive rozmiešaj všetky dochucovadlá a poriadne v tom z každej strany vymáčaj mäso.

Potom mäso pritlač na dno a prikryté to nechaj v chladničke aspoň cez noc odpočívať. Potom mäso opekaj z každej strany na rozpálenom grile aspoň štyri minúty.

Jasné, že to nebude len mäso. A možno aj niečo nové! Dnes ti hrajem „Moje fesťáčiky“. A vlajka musí byť zdvihnutá! Los Fastidios – S.H.A.R.P.

Ako mäso odpočíva v chladničke, v bravčovej masti vypraž do chrumkava kyslú kapustu. Kapustu preceď a vysuš, inak ti bude pri pražení prskať. Vypraženú kapustu vytiahni na papierový obrúsok a nechaj stiecť, potom ju nasoľ a premiešaj.

Ešte posledná vec a môžeš jesť. Určite sú sliny už na tričku. Lion´s Law – Skinhead

Očistenú cibuľu nasekaj na kolieska široké 0,5 cm. Počas grilovania mäsa ju polož na gril. Osoľ a ocukruj jedna ku jednej z každej strany.

Punková - Cigánska

Tak prišiel si na koniec! Prajem každému, aby sme to dali ako Charlie Harper. 79 rokov a stále vitálny aby roztancoval celý festival! Na Charlieho! UK SUBS – Riot

Nakoniec opeč žemľu na sucho. Vnútro potri celozrnnou horčicou. Vlož mäso, pridaj grilovanú cibuľu s praženou kapustou a baraním rohom.

Odporúčané pivo: Funky Fluid – Copacabana

Na chuť! Juro + Filip

POZRITE SI AJ ĎALŠIE RECEPTY Z DIELNE PUNKOVEJ KUCHYNE

****

Punková kuchyňa

Za projektom stojí kuchár Juraj Pacalaj, ktorý sa originálnym spôsobom snaží prepojiť nezvyčajné chute s pivom. „Bavia ma kombinácie netradičných chutí. Oheň, dym a hlavne radosť ľudí. Street Food  – jesť kde len chceme a hlavne rukami. Keď tak jedli králi a pri tom mali strieborné príbory, tak prečo nie my,“ hovorí Juraj. Na stránkach oPive.sk budeme prinášať jeho recepty aj postrehy. Sledovať ho môžete aj na jeho facebookovskom profile Punková kuchyňa.