Koniec leta sa deje na Punkači deťom! Ale začína oslavou SNP! Vždy to tam stihneš. Leto nie je dlhé. No keď začneš na Mighty a končíš na Punkáčoch, tak si si to k****a užil! Všetko je pre ľudí, ale keď to je pre deti? Filip je hviezda a Laura už ho predbieha!
Čomu veríš je iba tvoja vec. Ale nikdy nefandi tým zlým! Takže na Sigina, Jindra, Cicka, Hola, Prúžu (Kocourka), Honzu, Martina, Janiho! Ale aj tých z už skvelým názorom, takže na Matúša a Olivera!
Chceš kapely? Rozpor, Driák, Tragedis, Fuera Fondo, Skinflick, Vysoké napětí, Načo názov a myslím, že stačí lebo budeme tu do rána. Ale predsa ešte Cock Sparrer, Agnostic front, Dubioza kolektív, Authority zero, Grade 2,Bad Religion. A ešte aj Casualties! Nie fakt to nie je všetko o čo si došiel! To je iba čo si pamätám a to nerozmýšľam. RROR – Prémiový hosť
Potrebuješ
- Bôčik: 2 kg (ten z kopaníc je najlepší)
- Horčica: 50 g
- Cesnak: 100 g
- Údená soľ: 10 g
- Soľ: 10 g
- Údená paprika: 10 g
- Pivo: 0,5l Stupavar – Davová psychóza
- Horčičné semeno biele: 100 g
- Horčičné semeno čierne: 100 g
- Chilli: 5 g (tento rok kosím Ravit)
- Voda: 500 ml
- Soľ: 15 g
- Jablčný ocot: 0,5 dcl
- Cibuľa žltá: 200 g
- Soľ: 10 g
- Cukor kryštál: 10 g
- Zelená cibuľa: 3 ks
- Chilli: 10 g (ravit)
- Chlieb kváskový: 1ks (určite máš svojho pekára v okolí. Ale v Senici sa obráť na Ondra!)
Postup
Už keď chce byť leto na konci, ale počasie je stále múdrejšie. Keď cez leto nedávaš hambáče, tak si na cigánskej! Alebo slušný street food? Cigánska z punkovej kuchyne (alebo z Pekla?)! Vysoké napětí – Good Night White Pride
Bôčik rozrež ako knihu a otvor (no nechoď až do konca, musí ti držať ako kniha). Horčicu soľ, druhú soľ, papriku a prelisovaný cesnak zmiešaj do kaše. Túto kašu rozotri na bôčik a zroluj do rolády (poriadne to stiahni konopným špagátom, nech sa ti to nerozmotá).
Ak ideš cez grill, tu je návod: Bôčik vlož do pekáča a podlej pivom. Prekry papierom na pečenie a potom alobalom. Grill rozpáľ na 180°C nechaj to tam dve hodiny a udržuj teplotu, ale fakt si daj záležať! Potom to vytiahni a vybombuj teplotu na 250°C, ale bez ohňa. Bôčik vytiahni a buchni ho na gril kde počkáš osem minút. Nech sa spravia pupáčiky na koži a je chrumkavá (skoro ako oškvarky).
Ak ideš cez rúru, tu je návod: Grilovačka je o čase a hlavne to je láska! Ale tu je spôsob pre menej náročnejších. Bôčik v pekáči je to isté. Len pečenie bude iné. Rúru rozpáľ na 190°C a vlož tam bôčik. Nechaj ho tam hodinu a 48 minút. Potom zvýš teplotu na 200°C a nechaj ho tam 16 minút. Nakoniec bôčik odokry a vlož do rozohriatej rúry na 240°C na 12 minút. Ho-to-vo!
Keď už všetko robíš doma čo tak domáca horčica? Ale aby sme ešte nešli na Vianoce. Čo tvoje leto a fotky? Mám aj niekoľko pamätných! Že Danielka. Štamgasti – Weekend Rule OK
Horčičné semeno vlož do uzatvárateľného pohára (do toho s tou gumou na vrchu) pridaj pozdĺžne nakrájané čili. Soľ rozpusti vo vode (fakt rozpusti, kľudne zahrej a nevar). Zalej horčicu v pohári a nechaj pri izbovej teplote fermentovať 13 dní (lacto fermentácia).
Potom horčicu sceď, ale nálev odlož. Semeno rozmixuj spolu s čili (čím viac budeš mixovať, tým bude horčica jemnejšia). Pridaj jablčný ocot a premixuj. Ak by bola horčica stále tuhá a nevyzerala ako horčica, pridaj obložený nálev a premiešaj. Proste pokiaľ nedosiahneš konzistenciu horčice, prilievaj nálev. Ja mixujem iba v cookovery.
Cigánska bez cibule? Nikdy! Názor je svätý. Nie som za nikoho ale proti všetkým! Skinflick – Skinhead
Cibuľu očisti a narež na kolečka. Soľ zmiešaj s cukrom tak, aby si mal 1:1. Cibuľu vlož na gril a zasyp soľou s cukrom (no nie, že dáš všetko). Opeč z každej strany dve minúty (podľa toho ako máš rozpálený gril. Nech to nezhorí!).
Konečne ideš jesť (toto by určite chutilo aj Dodovi)! Keď ťa od celej radosti švihne o zem, (normálne ho j***o ) tak ti doktor povie, že nemáš tep (no švihnutý ti neodpovie). Príbeh, ktorý píše Rozpor (toto sa ti môže stať iba na Rozpore)! Rozpor – Až do konca života!
Chlieb rozkroj a buchni na gril. Opeč z každej strany. Natri horčicou. Bôčik odviaž a nakrájaj na kolečka (z dvoch kíl máš 10 až 15 porcií). Tiež opeč z každej strany a nalož na chleba. Prelož opečenou cibuľou a nasyp nasekanú zelenú cibuľu.
Na chuť!
Juro + Filip
****
Punková kuchyňa
Za projektom stojí kuchár Juraj Pacalaj, ktorý sa originálnym spôsobom snaží prepojiť nezvyčajné chute s pivom. „Bavia ma kombinácie netradičných chutí. Oheň, dym a hlavne radosť ľudí. Street Food – jesť kde len chceme a hlavne rukami. Keď tak jedli králi a pri tom mali strieborné príbory, tak prečo nie my,“ hovorí Juraj. Na stránkach oPive.sk budeme prinášať jeho recepty aj postrehy. Sledovať ho môžete aj na jeho facebookovskom profile Punková kuchyňa.