Dnes sa nenarobíš. Ale to už vieš z našich receptov. Len treba čas. Ale pokojne to rob cez noc ako všetko dobré. Zobudíš sa po opičke, dáš polievku a môžeš sledovať futbal celú nedeľu, keď máš choré deti. Last Strike – Fotbal
Potrebuješ
- Bravčové koleno s kosťou (údené): 1,5 kg
- Trupy zo sliepky alebo kuraťa: 1 kg (Ak si pamätáš, pri poslednom recepte si si odložil do mrazničky)
- Mrkva: 200 g
- Zeler: 200 g
- Cibuľa: 100 g
- Zázvor: 50 g
- Limeta: 1 ks
- Škorica: 2 paličky
- Korenie celé čierne: 2 g
- Korenie celé nové: 2 g
- Badián: 2 g
- Klinčeky: 2 g
- Pivo: 0,5 l Hellstork – Ancikrist (cez leto daj Lime Gose alebo El Mariachi)
- Soľ: 10 g
- Chilli: 5 g Chipolte
- Voda: 5 l
- Jarná cibuľa: 300 g
- Mrkva: 500 g
- Mungo klíčky: 100 g
- Ryžové rezance: 300 g
- Čerstvé chilli: 5 g
- Limeta : 1 ks
Postup
Na polievku máš hodne času, tak ho nepremrhaj, dobre sa vyspi. A nie som futbalový fanúšik, ale fanúšik dobrého futbalu. No kto je lepší ako Liverpool? The Adicts – You´ll Never Walk Alone
Všetky suroviny okrem piva vlož do hrnca a zalej piatimi litrami vody. Daj na čo najmenší oheň a čakaj, kým nezovrie. Potom pozbieraj penu zo surových kuracích trupov. Prikry pokrievkou na 70 percent a nechaj „pobublávať“ aspoň päť hodín, takže do rána. Potom vytiahni rozpadnuté koleno. Zalej pivom a nechaj prevrieť cca tri minuty. Potom odstav a preceď vývar do ďalšieho hrnca.
Tak a polievku máš hotovú, už len vložku. Celý dom sa poteší, keď sa zobudí na to, že vonia vývar po celej dedine. Los Fastidios – Antifa Hooligans
Rezance namoč do vrelej vody na hodinku pred podávaním (jasné, že nebudú vrelé po hodine, ale to napraví vrelý vývar). Potom ich sceď a vlož do misky s ostatnými surovinami. A to je nasekaná mrkva na julien (2 cm dlhý pásik široký 2 mm). Natrhané koleno (nie tvoje, ale z vývaru), nasekaná jarná cibuľa a čerstvé chilli.
Teraz to iba zalej a môžete jesť. Až je treba dochuť limetou. V miske musí byť toľko surovín, aby keď ju zaleješ, stojí v nej lyžička. The Old Firm Casuals – Never Say Die
Odporúčané pivo: Hellstork – Ancikrist
Na chuť!
Juro
POZRITE SI AJ ĎALŠIE RECEPTY Z DIELNE PUNKOVEJ KUCHYNE
****
Punková kuchyňa
Za projektom stojí kuchár Juraj Pacalaj, ktorý sa originálnym spôsobom snaží prepojiť nezvyčajné chute s pivom. „Bavia ma kombinácie netradičných chutí. Oheň, dym a hlavne radosť ľudí. Street Food – jesť kde len chceme a hlavne rukami. Keď tak jedli králi a pri tom mali strieborné príbory, tak prečo nie my,“ hovorí Juraj. Na stránkach oPive.sk budeme prinášať jeho recepty aj postrehy. Sledovať ho môžete aj na jeho facebookovskom profile Punková kuchyňa.