Kubino lepeňák: Sendvič s Beat to Juice, mladším bratom Ancikrista

Keď zoberieš brata Jakuba na pivo a povie ti, to by som chcel jesť! Ak poznáš Cubano Sandwich nie je to až tak ťažké. Ale zmeny musia aj tak nastať. Tak som vyrobil „Kubino lepeňák“!

Potrebuješ
  • Bravčové stehno: 2kg
  • Beat To Juice Hellstork: 0,75L (pokojne aj viac nie je to iba na varenie)
  • Pomaranč: 1ks
  • Limeta: 1ks
  • Majorán: 10g
  • Cesnak: 50g
  • Celozrnná horčica: 100g
  • Soľ: 20g
  • Nové korenie: 10g
  • Údený syr: 50g je na porciu (záleží na tebe či chceš plátky alebo na hrubo strúhaný )
  • Dijónska horčica: 200g
  • Rozmarín: 20g
  • Maslo: 50g
  • Valerián alebo baby špenát
  • Chlieb: 2 krajce máš porciu
  • Nakladanú cibuľu

Postup

V prvom rade vyrobíš marinádu z cesnaku, soli, korenia  a všetkých dužín citrusov (šupky neodhadzuj ešte príde ich čas ). Všetky tieto suroviny rozmixuj do hladka a potom primiešaj pivo, celozrnnú horčicu a majorán (ale už nemixuj, celozrnná horčica by stratila zmysel).

Marinádu v masíruj do mäsa a následne ho do nej ponor celé minimálne na 24 hodín (čim dlhšie tým lepšie) a odlož na tmavé chladné miesto (stačí chladnička). Takto odležané mäso pečieš pri teplote 120 °C šytri hodiny. Potom mäso zleješ z marinády a dopečieš odkryté pri teplote 150 °C pol hodinky. Necháš vychladiť a nakrájaš na tenké plátky ako šunku a vložíš späť do marinády.

Najťažšiu časť si zvládol, už to bude iba zábava. Potrebuješ už iba panvicu alebo najlepšie gril s platňou ( bez roštu tam by to asi nemalo zmysel).

Najemno nasekaj rozmarín a vmiešaj do dijonskej horčice. Chlieb opečieš na masle z každej strany (máš hrianku), potrieš jeden kus rozmarínovou horčicou a na to vrstvíš prehriate mäso zapečené syrom (všetko ide na gril). Potom pridáš nakladanú cibuľu a zasypeš šalátom. Celé to priklopíš ďalším chlebom a môžeš jesť.

Nezabudni to zapiť.  A čím iným ako Beat to Juice? Každú chvíľu sa objaví, je čas!

Ak by sa ti nechcelo toto celé absolvovať stav sa 7.7. v Senici na Štramák feste a dáš si aj to, aj to!

NACHUŤ! JURO

****

Punková kuchyňa

Za projektom stojí kuchár Juraj Pacalaj, ktorý sa originálnym spôsobom snaží prepojiť nezvyčajné chute s pivom. „Bavia ma kombinácie netradičných chutí. Oheň, dym a hlavne radosť ľudí. Street Food  – jesť kde len chceme a hlavne rukami. Keď tak jedli králi a pri tom mali strieborné príbory, tak prečo nie my,“ hovorí Juraj. Na stránkach oPive.sk budeme prinášať jeho recepty aj postrehy. Sledovať ho môžete aj na jeho facebookovskom profile Punková kuchyňa.

Článok bol aktualizovaný