Leto ešte neskončilo. Tak tu máš obed pre všetkých

Leto neskončilo - El Mariachi

Toto počasie musíš milovať. Určite je pivo, ktoré keď si dáš, sa z neho počúraš. Ale keď Kazo buchne El Mariachi, môžeš ísť aj na veľkú! Zoberieš Vyzreté Mäso (Rib Eye), v Hellstork Bare El Mariachi (lebo my Záhoráci, to máme na skok) a môžu začať orgie! Catastrofy – Taký je život

Potrebuješ
  • Vysoká roštenka: 1 kg (Rib Eye, Entrecôte, Delmoniko)
  • Morská soľ: 10 g
  • Biele korenie: 5 g (čerstvé, pomelieš si)

  • Avokádo: 2 ks
  • Cesnak: 50 g
  • Soľ: 5 g
  • Limeta: 1 ks
  • Cherry paradajky: 100 g
  • Slanina: 100 g
  • Mladá cibuľa: 100 g
  • Chilli: 2g (moja moruga)

  • Hladká múka: 450 g
  • Teplá voda: 0,3 l
  • Soľ: 10 g
  • Med: 50 g
  • Sušené droždie: 10 g (jeden balíček)
  • Ľadová voda: 0,1 l
  • Cukor kryštál: 20 g

  • Červená cibuľa: 100 g
  • Vajce: 4 ks
  • Polníček: 50 g
  • Mozzarella: 200g

Postup

Takže dnes si zase popečieš. Viem, že je to otrepané hovoriť zase, keď pečieš furt. Filip vybral Bagel. Los Fastidios – Bmx Punx

Droždie rozpusti v teplej vode spolu s medom a nechaj postáť 10 minút. Potom primiešaj múku zmiešanú so soľou. Vypracuj komplexné cesto a nechaj prikryté podkysnúť pokiaľ nezdvojnásobí objem. Cca jednu hodinu.

Keď cesto vykysne, rozdeľ ho na 10 rovnakých častí. Vytvaruj bochníky a v strede urob dieru. Jemne roztoč na prste no nie, že to roztrhneš. Bagel vhoď do vriacej vody s cukrom a povar 1 minútu z každej strany. Vyber ich na utierku a potri ľadovou vodou. Vlož na pekáč vystlaný papierom na pečenie. Peč pri teplote 200°C 17 minút. Kedy sú upečené už vieš.

Tak za toto ma každý vegan (vegetarián) bude neznášať. Ale Best Friends nepustí! Inseminační stanice – Tofu Teror

Slaninu orestuj na sucho a nechaj ochladnúť. Očistené avokádo a cesnak rozmixuj so soľou, chilli a šťavou z jednej limety. Cherry paradjky s mladou cibuľou nasekaj a primiešaj do avokáda. Pridaj slaninu a dobre spolu premiešaj. Sorry fakt nemám nič proti vám.

Už si na konci tak to bude fest rychlovka. No musí horať grill. Oheň furt! NH3 Feat. Los Fastidios & Redska – Against Racism

Keď trafiš kilo roštenky, buchni to na 4 časti. To máš cca 250g. To nakŕmiš osem ľudí úplne v kľude. Steaky nasoľ a okoreň. Buchni to na gril a nechaj to tam 2 minúty z každej strany. Potom to stiahni na kraj z ohňa a nechaj postáť dve minúty. Medzi tým na panvičke zo slaniny sprav volské oči s každej strany. No nevysuš to! Takže dve minútky z každej strany.

El Mariachi

Zmotalo ťa? Sprav mi radosť a povedz áno.

Poď to poskládať. Lebo tričko zaslintané. La Pobreska – Hasta la Victoria

Bagel rozkroj a nalož naplátovaným mäsom. Prelož vajcom a potri avokádom. Prelož mozzarellou, zasyp nasekanou červenou cibuľou a priklop bagelom.

Odporúčané pivo: Unorthodox Brewing – El Mariachi

Juro a Filip

POZRITE SI AJ ĎALŠIE RECEPTY Z DIELNE PUNKOVEJ KUCHYNE

****

Punková kuchyňa

Za projektom stojí kuchár Juraj Pacalaj, ktorý sa originálnym spôsobom snaží prepojiť nezvyčajné chute s pivom. „Bavia ma kombinácie netradičných chutí. Oheň, dym a hlavne radosť ľudí. Street Food  – jesť kde len chceme a hlavne rukami. Keď tak jedli králi a pri tom mali strieborné príbory, tak prečo nie my,“ hovorí Juraj. Na stránkach oPive.sk budeme prinášať jeho recepty aj postrehy. Sledovať ho môžete aj na jeho facebookovskom profile Punková kuchyňa.