Varenie piva sa stáva módnou a trendovou záležitosťou. Nie je sa čomu čudovať, po dlhých rokoch monotónnosti sa na Slovensko vrátila pivná pestrosť. A je fajn, že na trhu pribúdajú nové pivovary, ktoré do svojich produktov premietajú svoj pohľad na pivo. My si dnes ochutnáme pivo od spoločnosti Včelco, ktorá zastrašuje nielen výrobu medoviny a medu, ale aj piva. Ochutnáme ich pivo s názvom Medobeer. Ide o „ejl“ pri výrobe ktorého bol použitý aj med.
Názov piva: Medobeer – Medové pivo
Pivovar: Včelco
Druh piva: Ochutené
Krajina: Slovensko
Stupňovitosť: 13°
Obsah alkoholu: 5,8 %
Zloženie: Voda, jačmenný slad, včelí med (1,5%), chmeľ, kvasinky.
Cena: Za tretinkovú fľašu sme zaplatili dve eurá.
Farba: Žlto-oranžová. Pivo je kalné.
Pena: Šľahačkovitá, vysoká. Pomaly padala a krúžkovala pohár.
Vôňa: Výrazná. Kombinácia karamelu, medu, korenistých tónov i náznakov citrusového ovocia.
Chuť: Sladový základ je stredne výrazný, telo plnšie. Ponúka kombináciu karamelu, medu i náznaky citrusového ovocia (červené pomaranče). Koncovka je horkastá.
Zhrnutie
Príjemné pivo. Hutné, v celku pekne vyskladané a priamočiare. Baví hlavne to, že telo piva ponúka viac rozmerov. Med v pive cítiť, nie je však prvoplánový. Na strane druhej, nejde o žiadne extra prekvapenie. Pivo je remeselne navarené dobre, určite na posedenie zvládnete aj viac takýchto kúskov. Za nás slušných sedem bodov. Pokojne vyskúšajte.