Zase burger, ale tento budeš milovať. Musíš!

Burger - Kramah

Stále sa opakuje rovnaká situácia! Vymyslel si ju niekto alebo je to vážne tak? NASRAŤ! Máme pivo a ja ďakujem tým, ktorí to dávajú a sú tu s ním pre nás. Teraz bude trošku zahraničná scéna. Za darček môžem iba poďakovať. Keď dostaneš od niekoho obľúbené a on sa trafí viac ako dobre do teba. Ďakujem!

Takže táto žemľa vyšla na osemkrát, keď skúsiš, daj vedieť. Nie je to iba o mne. Zase svine, cibuľa či hermelín. „POME NA TO!“ Agnostic Front – Never Walk Alone.

Potrebuješ
  • Bravčové stehno: 2 kg
  • Dijon horčica: 100 g
  • Kayenská paprika: 10 g
  • Údená paprika: 20 g
  • Zázvor sušený mletý: 10 g
  • Soľ: 40 g
  • Horčičné semeno mleté: 10 g
  • Červené korenie mleté: 5 g
  • Cukor kryštál: 10 g
  • Pivo: 0,2 dcl Bevog – Kramah

  • Hladká múka: 480 g
  • Droždie: 6 g
  • Soľ: 5 g
  • Cukor kryštál: 30 g
  • Cibuľové pyré: 250 ml (to si spravíš sám, lebo chceš)
  • Bravčová masť: 50 g
  • Vajcia: 2 ks
  • Niečo na posyp: ja dám sezam

  • Cesnak: 100 g
  • Soľ: 5 g
  • Majonéza: 300 g
  • Rozmarín: 5 g

  • Vajce: 4 ks
  • Slanina oravská: 200 g plátky (šak je naša)
  • Nakladané uhorky: 200 g (určité máš od babky v špajzke)
  • Červená cibuľa: 200 g
  • Hermelín: 200 g
Postup

Tak teraz sa ideme baviť. Môžeme začať mäsom, na to vždy všetci trasú najviac. Aj ty? Pennywise – Bro hymn.

Mäso opláchni a utri. Potom potri horčicou (úplne všade). S korenín si vymiešaj rub (určite by bolo lepšie, keby všetko čo môžeš mať, máš v celku nemleté a sám si to namelieš. Bude to výraznejšie) a poriadne ním zasyp mäso ale, že úplne všade. Toto vlož na pekáč a prvých 10 minút peč na 250°C.

Potom podlej pivom, zakry a peč pri teplote 90°C šesť hodín. Potom mäso odokry a peč zase 8 minút pri teplote 250°C. Následne mäso vytiahni, natrhaj na čo najtenšie kúsky (ale opatrne, páli ), vlož naspäť do výpeku a premiešaj. Toto môžeš robiť na úplnom konci. Keď pripravíš ostatné myslím.

Žemle? Pre teba už žiadny problém skôr myslím, že potešenie. Presne viem, čo chceš počuť. Pivo z Viedne tak Spider Crew – Crazy But not Insane!

Múku, soľ a cukor zmiešaj vo veľkej mise a pridaj pyré, ktoré urobíš tak, že cibuľu (300 g) prekrojíš na polovicu, zasolíš (ale nešúp ju), osolíš a na bravčovej masti pečieš pri teplote 150°C 20 minút rezom dolu. Potom vytlač zo šupky a za tepla rozmixuj. Nechaj vychladnúť 10 minút a môžeš používať. Pridáš droždie, jedno celé vajce a žĺtok. Dobre premiešaj (do vláčneho cesta asi 3 minúty) a potom pridaj rozpustenú bravčovú masť a vymiešaj ešte vláčnejšie cesto asi 15 minút.

Nechaj podkysnúť asi hodinu. Potom rozdeľ cesto na šesť rovnakých bochníkov a potom prikryté nechaj ďalších 15 minút kysnúť na pekáči vystlanom papierom na pečenie. Pec rozohrej na 190°C a potri bielkom zmiešaným s vodou. Môžeš posypať čím len chceš a peč 12 minút. To, že po upečení znejú duto už vieš.

Burger

Tak a teraz omáčku nech sa dobre šmýka do krku – Deafness by Noise feat. Hard Core Punk All Stars — A Tribute to Our Friends.

Cesnak v šupe prekroj na polovicu, zase nasoľ a peč na pečiacom papieri pri teplote 180°C 12 minút. Potom cesnak vytlač do nádoby s nasekaným rozmarínom a premiešaj. Nechaj vychladnúť, premiešaj s majonézou a nechaj v chlade. Prežije cca týždeň.

A si na konci,  stačí už iba poskladať puzzle a môžeš kŕmiť ľudí ako Ježíš. Síce to nestihneš za jednu pesničku, ale túto musíš počuť. Tim Steinfort – Freedom.

Slaninu opeč na panvici a na chvíľu odlož. Žemľu rozrež na polovicu a rezanú stranu namoč do rozmiešaného vajíčka. Potom opeč na výpeku zo slaniny (tak ako chlieb vo vajci) no iba z jednej strany. Potom potri cesnakovou majonézou a nalož teplé mäso. Prelož nakrájaným hermelínom, pridaj nakladanú uhorku a cibuľu. Priklop potretím vrchnákom zo žemle.

HO-TO-VO!

Odporúčané pivo: Bevog – Kramah

Na chuť!

Juro

POZRITE SI AJ ĎALŠIE RECEPTY Z DIELNE PUNKOVEJ KUCHYNE

****

Punková kuchyňa

Za projektom stojí kuchár Juraj Pacalaj, ktorý sa originálnym spôsobom snaží prepojiť nezvyčajné chute s pivom. „Bavia ma kombinácie netradičných chutí. Oheň, dym a hlavne radosť ľudí. Street Food  – jesť kde len chceme a hlavne rukami. Keď tak jedli králi a pri tom mali strieborné príbory, tak prečo nie my,“ hovorí Juraj. Na stránkach oPive.sk budeme prinášať jeho recepty aj postrehy. Sledovať ho môžete aj na jeho facebookovskom profile Punková kuchyňa.