Neviem či bola hmla, no zahmlené ostalo (Slaninový burger)

Ako všetci vieme, chalanom z Hellstorku nápaditosť nechýba (môžeme to nazvať ako chceme). Novinka Frog in Fog- Vermont IPA je toho dôkazom. Keď už zhrešiť, tak poriadne. Ukážem ti Slaninový burger s coleslaw šalátom.

Potrebuješ

  • Žemle: závisí od počtu koľko ich chceš, ale dohodnime sa, že vás bude 5
  • Hovädzí krk: 500g (no záleží od toho, aké máš žemle a si hladný (porcia je 100 až 150g
  • Slanina oravská: 5 plátkov na burgre, 100g do mäsa a 50g do coleslawu.
  • Mozzarella: 2 celé
  • BBQ omáčka: (zase niečo odo mňa, ak máš záujem, pokojne píš)
  • Soľ: 5g
  • Korenie: 2g
  • Kapusta biela: 300g
  • Cibuľa žltá: 100g
  • Mrkva: 100g
  • Dijónska horčica: 30g
  • Celozrnná horčica: 30g
  • Cesnak prelisovaný: 20g
  • Majonéza: 80g
  • Kyslá smotana: 80g
  • Šťava z jedného citróna

Postup

Mäso pomelieš na jemno a zapracuješ doň slaninu nakrájanú na kocky (najlepšie je rovnomerne 100g mäsa, 20g slaniny). Dobre premiešaj a vytvaruj z toho placky. Tieto placky poukladaj na papier na pečenie a ulož do chladu na cca pol hodiny.

Medzi tým sa vrhni na coleslaw a pokojne aj jedno chladené. Kapustu a cibuľu očisti a nastrúhaj alebo nasekaj na pásky. Mrkvu nastrúhaj na hrubo. Zalej to šťavou z jedného citrónu a osoľ to (nie veľa, dáš ešte slaninu). Nechaj chvíľu odstáť, no neodpočívaj. Slaninu pokrájaj na kocky a vyrestuj. Slaninu aj výpek pridaj do coleslawu a celé premiešaj. Pomocou dijónskej a celozrnnej horčice, cesnaku dochuť a premiešaj. Nakoniec vmiešaj majonézu a kyslú smotanu.

Tak čo chutí? Počkaj aký bude zajtra!

Teraz zober päť plátkov slaniny a na rozpálenom grile (samozrejme hladkom nie s roštom) a opeč zo všetkých strán. Na výpeku opeč burgrové placky. Mäso dochuť soľou a korením z jednej strany, druhu dochucuj BBQ omáčkou. Na BBQ omáčku navrstvi plátky mozzarelly a nechaj zapiecť (mäso griluj z každej strany max 2 minúty a si medium). Medzi tým rozkroj žemľu a opeč ju na sucho do chrumkava (nech ti dlhšie vydrží a nerozmočí sa).

Keď si tu, môžeš skladať! Na opečenú žemľu polož mäso prekry grilovanou slaninou, coleslawom a znova zakry žemľou.

Odporúčané pivo Frog in Fog – Vermont IPA  Hellstork

Myslím, že z medzinárodného dňa piva sa stal medzinárodný víkend piva. Ešte raz na oslavu.

NACHUŤ!

Juro

POZRITE SI AJ ĎALŠIE RECEPTY Z DIELNE PUNKOVEJ KUCHYNE

****

Punková kuchyňa

Za projektom stojí kuchár Juraj Pacalaj, ktorý sa originálnym spôsobom snaží prepojiť nezvyčajné chute s pivom. „Bavia ma kombinácie netradičných chutí. Oheň, dym a hlavne radosť ľudí. Street Food  – jesť kde len chceme a hlavne rukami. Keď tak jedli králi a pri tom mali strieborné príbory, tak prečo nie my,“ hovorí Juraj. Na stránkach oPive.sk budeme prinášať jeho recepty aj postrehy. Sledovať ho môžete aj na jeho facebookovskom profile Punková kuchyňa.

Článok bol aktualizovaný