Ako všetci vieme, chalanom z Hellstorku nápaditosť nechýba (môžeme to nazvať ako chceme). Novinka Frog in Fog- Vermont IPA je toho dôkazom. Keď už zhrešiť, tak poriadne. Ukážem ti Slaninový burger s coleslaw šalátom.
Potrebuješ
- Žemle: závisí od počtu koľko ich chceš, ale dohodnime sa, že vás bude 5
- Hovädzí krk: 500g (no záleží od toho, aké máš žemle a si hladný (porcia je 100 až 150g
- Slanina oravská: 5 plátkov na burgre, 100g do mäsa a 50g do coleslawu.
- Mozzarella: 2 celé
- BBQ omáčka: (zase niečo odo mňa, ak máš záujem, pokojne píš)
- Soľ: 5g
- Korenie: 2g
- Kapusta biela: 300g
- Cibuľa žltá: 100g
- Mrkva: 100g
- Dijónska horčica: 30g
- Celozrnná horčica: 30g
- Cesnak prelisovaný: 20g
- Majonéza: 80g
- Kyslá smotana: 80g
- Šťava z jedného citróna
Postup
Mäso pomelieš na jemno a zapracuješ doň slaninu nakrájanú na kocky (najlepšie je rovnomerne 100g mäsa, 20g slaniny). Dobre premiešaj a vytvaruj z toho placky. Tieto placky poukladaj na papier na pečenie a ulož do chladu na cca pol hodiny.
Medzi tým sa vrhni na coleslaw a pokojne aj jedno chladené. Kapustu a cibuľu očisti a nastrúhaj alebo nasekaj na pásky. Mrkvu nastrúhaj na hrubo. Zalej to šťavou z jedného citrónu a osoľ to (nie veľa, dáš ešte slaninu). Nechaj chvíľu odstáť, no neodpočívaj. Slaninu pokrájaj na kocky a vyrestuj. Slaninu aj výpek pridaj do coleslawu a celé premiešaj. Pomocou dijónskej a celozrnnej horčice, cesnaku dochuť a premiešaj. Nakoniec vmiešaj majonézu a kyslú smotanu.
Tak čo chutí? Počkaj aký bude zajtra!
Teraz zober päť plátkov slaniny a na rozpálenom grile (samozrejme hladkom nie s roštom) a opeč zo všetkých strán. Na výpeku opeč burgrové placky. Mäso dochuť soľou a korením z jednej strany, druhu dochucuj BBQ omáčkou. Na BBQ omáčku navrstvi plátky mozzarelly a nechaj zapiecť (mäso griluj z každej strany max 2 minúty a si medium). Medzi tým rozkroj žemľu a opeč ju na sucho do chrumkava (nech ti dlhšie vydrží a nerozmočí sa).
Keď si tu, môžeš skladať! Na opečenú žemľu polož mäso prekry grilovanou slaninou, coleslawom a znova zakry žemľou.
Odporúčané pivo Frog in Fog – Vermont IPA Hellstork
Myslím, že z medzinárodného dňa piva sa stal medzinárodný víkend piva. Ešte raz na oslavu.
NACHUŤ!
Juro
POZRITE SI AJ ĎALŠIE RECEPTY Z DIELNE PUNKOVEJ KUCHYNE
****
Punková kuchyňa
Za projektom stojí kuchár Juraj Pacalaj, ktorý sa originálnym spôsobom snaží prepojiť nezvyčajné chute s pivom. „Bavia ma kombinácie netradičných chutí. Oheň, dym a hlavne radosť ľudí. Street Food – jesť kde len chceme a hlavne rukami. Keď tak jedli králi a pri tom mali strieborné príbory, tak prečo nie my,“ hovorí Juraj. Na stránkach oPive.sk budeme prinášať jeho recepty aj postrehy. Sledovať ho môžete aj na jeho facebookovskom profile Punková kuchyňa.