Keď nešportuješ, aspoň fandi. Až by si chcel fandiť s kamošmi tu, máš zdravo nezdravý recept. Lebo šak športovci. Hot dog bez párku (bravčové plece, horčica, mango, mrkva, jalapeňos).Tak gratulujem naším hokejistom, zase nás niekto zviditeľnil. Načo Názov – Zelená je tráva
Potrebuješ
- Bravčové plece: 1 kg
- Cesnak: 50 g
- Soľ: 10 g
- Majorán: 3 g
- Horčica: 50 g
- Bravčová masť: 50 g
- Údená paprika: 5 g
- Červená cibuľa: 100 g
- Hladká múka: 666 g (žiadny satanáš, to sa dozvieš)
- Kakao: 14 g
- Čokoláda: 50 g 53% aspoň
- Cukor kryštal: 50 g
- Soľ: 5 g
- Mlieko: 2 dcl
- Pivo: 2 dcl Zichovec – Nectar of Darkness (fakt použi tmavé pivo)
- Chipolte: 2 g (údené jalapeňos)
- Mango: 2 ks
- Mrkva: 200 g
- Reďkovka: 100 g
- Mladá cibuľa: 50 g
- Limeta: 1 ks
- Soľ: 5 g
- Med: 50 g
- Chipolte: 5 g (údené jalapeňos)
- Nakladaná cibuľa: 200g
Postup
Viem, že ti chýba pečenie, tak dnes som si pre teba niečo nachystal. Zase pečivo. Ale bude aj ovocie, tak nezúfaj. Dropkick Murphys – Two 6´s Upside Down
Mlieko zahrej na 50°C pridaj droždie a cukor. Premiešaj a nechaj podkysnúť. Múku zmiešaj so soľou a kakaom, pridaj rozpustené maslo. Premiešaj pridaj kvások, pivo, čokoládu, chilli a nechaj podkysnúť aspoň 10 minút.
Potom rozdeľ na 120 g guľky. S tých vytvaruj rožteky a nechaj na plechu podkysnúť asi polhodiny. Potom rožteky potri rozšľahaným žĺtkom. Posyp cukrom a soľou 1 ku 1. Peč v rozohriatej rúre 180°C 15 minút.
Poď na mäso. To ťa baví zo všetkého najviac. Old Firm Casuals – Perry Boys
Plece pomeľ a dochuť cesnakom, soľou, majoránom, horčicou a mletou červenou paprikou. Premiešaj a nechaj odpočívať aspoň 15 minút v chlade. Potom na bravčovej masti opeč cibuľu, dvakrát prehoď a pridaj mäso. Opeč na hotovo.
Keď už je to leto cez okno. Tak poď na Salsu. Visací Zámek – Anarchie
Mango nasekaj na malé kocky. Pridaj nasekanú mrkvu a reďkovku na pásiky. Pridaj zelenú cibuľu a premiešaj. Pridaj šťavu z limety, soľ, med, chipolte a dobre premiešaj. Nechaj v chlade odpočinúť aspoň 15 minút.
Poď to zložiť lebo už sa nevedia dočkať hot dogu. Agnostic Front – Pauly the dog
Rožok z ktorého máš po upečení bagetu. Rozkroj z vrchu pozdĺžne a vlož mäso. Potom zasyp salsou a môžeš jesť.
Na chuť!
Odporúčané pivo: Siberia – Lollihop Grapfruit
Juro
POZRITE SI AJ ĎALŠIE RECEPTY Z DIELNE PUNKOVEJ KUCHYNE
****
Punková kuchyňa
Za projektom stojí kuchár Juraj Pacalaj, ktorý sa originálnym spôsobom snaží prepojiť nezvyčajné chute s pivom. „Bavia ma kombinácie netradičných chutí. Oheň, dym a hlavne radosť ľudí. Street Food – jesť kde len chceme a hlavne rukami. Keď tak jedli králi a pri tom mali strieborné príbory, tak prečo nie my,“ hovorí Juraj. Na stránkach oPive.sk budeme prinášať jeho recepty aj postrehy. Sledovať ho môžete aj na jeho facebookovskom profile Punková kuchyňa.