Grill je najlepšia vec! Dnes s hovädzími rebrami

Punková - gril

Kde všade si bol toto leto piť pivo? Daj niečo, čo stojí za zmienku. Práve mi začala dovolenka a idem s plnou nádržou po Slovensku. Áno, dosť drahá dovolenka. A na cestu treba silné jedlo. Hovädzie rebrá, kokos, limeta, zázvor, červená kari pasta, med, paparika, cuketa, cibuľa. Keď už by mal včera narodeniny. Pantera – Revolution Is My Name

Potrebuješ
  • Hovädzie rebrá: 2 kg
  • Kokosový orech: 1 ks
  • Limeta: 1 ks
  • Zázvor: 100 g
  • Med: 50 g
  • Červené korenie: 5 g
  • Cesnak: 50 g
  • Údená paprika: 5 g
  • Soľ: 10 g
  • Chilli: 5 g (Ravitty)
  • Pivo: 0,3l In Same Brewery – New One

  • Šalotka: 100 g
  • Cuketa: 300 g
  • Baklažán: 300 g
  • Paprika červená: 200 g
  • Zázvor: 50g
  • Červená kari pasta: 50 g
  • Limeta: 1 ks
  • Kokosová voda: 0,5 dcl
  • Soľ: 5 g
  • Med: 50 g
  • Bravčová masť: 50 g

  • Celozrnná kaiserka: 6 ks
Posup

Takže dnes máš grilovačku no nebude na hodinku. Hovädzie rebrá sú dosť náročné (ako aj ty). No nie? Len už by mali všetci ostať nároční (tak ako na jedlo), lebo nikdy nám nebude dobre. Zlo nechce nikto. Poď me sa baviť. Gogol Bordello – Immigraniada

Hovädzie rebrá očisti a osuš. Navrtáj kokos a odlož kokosovú vodu. Všetky ostatné suroviny vlož do mažiara okrem piva a dobre roztlač na pastu. Zalej 0,5dcl kokosovou vodou a premiešaj. Túto marinádu vmasíruj do mäsa a nechaj odležať v chladničke aspoň cez noc. Potom vlož do rozpáleného grilu a počas pečenia potieraj pivom. Otáčaj aspoň každých 20 minút. Nech ti to nehorí. Rebrá máš aspoň na šesť hodín. Musia skákať od mäsa.

Poď na šalát, lebo zeleninu treba jesť aj keď bez mäsa to nemá zmysel. Toto bude teplý šalát, veď je leto. Honorace – Není Skinhead Jako Skinhead

Očistenú zeleninu nakrájaj na tenké pásiky a opekaj na bravčovej masti za stáleho miešania. Po dvoch minutách pridaj kari pastu. Premiešaj a zalej šťavou z limety. Zalej kokosovou šťavou a dochuť medom a soľou. Hotovo.

Teraz to zlož a všetci budú šťastný. Le Payaco – Dobrý večer priatelia

Kaiserku rozkroj pozdĺžne a vlož natrhané mäso, zasyp teplým šalátom a preklop vrchom kaiserky.

Punková - gril 02 Punková - gril 02

Odporúčané pivo: InSane Brewery – New One

Juro a Filip

POZRITE SI AJ ĎALŠIE RECEPTY Z DIELNE PUNKOVEJ KUCHYNE

****

Punková kuchyňa

Za projektom stojí kuchár Juraj Pacalaj, ktorý sa originálnym spôsobom snaží prepojiť nezvyčajné chute s pivom. „Bavia ma kombinácie netradičných chutí. Oheň, dym a hlavne radosť ľudí. Street Food  – jesť kde len chceme a hlavne rukami. Keď tak jedli králi a pri tom mali strieborné príbory, tak prečo nie my,“ hovorí Juraj. Na stránkach oPive.sk budeme prinášať jeho recepty aj postrehy. Sledovať ho môžete aj na jeho facebookovskom profile Punková kuchyňa.