Eurovea bude mať najväčší pivný bar na Slovensku

Už 15. februára sa budú prepisovať pomyselne pivné tabuľky rekordov. Práve tento deň sa totiž otvorí najväčší pivný bar na Slovensku. Tento primát bude po novom patriť podniku Craft Beer Gallery, ktorý otvoria v priestoroch obchodného centra Eurovea. Návštevníkom ponúkne 33 píp, čim šírkou ponuky prebehne košické podniky Dobré časy a Red Nose Pub.

V plánoch od novembra

Za vznikom podniku stojí štvorica pánov, ktorí sa okolo piva točia už niekoľko rokov. „Chcel som vytvoriť podnik, ktorý by ponúkal široký výber slovenského a zahraničného piva,“ vysvetľuje Milan Bílik, ktorý je zároveň majiteľom Prievalského pivovaru Sandorf. Podľa jeho slov zavážilo aj to, že na Slovensku je obdobných podnikov málo.

V snahe však nezostal sám. Do tímu, ktorý rozbieha podnik, patria aj Radoslav Valápka, majiteľ Stromeštianskej pivotéky a Pivovaru Kastelán a dvojica Marek Brunai – František Kokeš, ktorí stoja za firmou Art Solution, dovozcom piva BrewDog na Slovensko a Česko.

Aj keď nápad vznikol už dávnejšie, k  reálnemu rozbehu došlo v novembri minulého roka. „Začali sme pátrať po voľných a vhodný priestoroch. Nakoniec sme jeden takýto našli v obchodnom centre Eurovea,“ približuje Radoslav Valápka. Ten poukazuje na to, že rokovania boli pomerne rýchle. Bar zaplní priestor po prevádzke mEATing´s Bistro & Cafe, ktorú ste našli hneď pri hlavnom vchode do obchodného centra.

„Podnik je dvojpodlažný, na prízemí je kapacita podniku asi 70 osôb, na poschodí je priestor pre ďalších 100 zákazníkov,“ opisuje nový podnik Milan Bílik. Celkovo má byť v podniku 33 píp. „Chceme ponúknuť pestrú paletu domácich a zahraničných pív. Na prízemí bude 24 výčapov, v ktorých budeme ponúkať rôzne špeciály, na poschodí bude deväť výčapov určených pre ležiaky,“ približuje Radoslav Valápka. Ponuku na výčape má dopĺňať aj pivotéka.

Prekonali Košičanov

Craft Beer Gallery chce ponúkať aj teplú kuchyňu. „Chceli by sme sa zamerať na tradičnú kuchyňu, keď budú v ponuke okrem pivných špecialít aj polievky či špeciality street foodu,“ hovorí Milan Bílik. Okrem toho sú pláne aj rôzne koncerty, riadené ochutnávky či eventy. V lete má počet miest rozšíriť aj terasa.

V pivnej ponuke doteraz držal v Bratislave prvenstvo Damian Craft Beer Bar, ktorý láka zákazníkov na 22 píp. Slovenským prvenstvom sa mohli chváliť košické podniky Dobré Časy a Red Nose Pub, ktoré mali na pípach 26 až 27 druhov piva.

  • Martin

    Zaujímalo by ma ako chcú udržať čerstvosť piva, pokiaľ viem tak od narazenia sa má pivo spotrebovať do 3dní. Nechcem tu kritizovať, ale ja osobne mám skôr radšej kvalitu od kvantity. Dobré časy, naozaj štýlový podnik s dobrou atmosférou, bol som tam 2x a dal som si ako je mojím zvykom rôzne pivá, no 40% objednaného som nedopil, lebo som sa snažil predísť žalúdočným a iným problémom, bohužiaľ po druhej návšteve som sa im nevyhol. Najlepšie je na tom to, že obsluha sa tvári že je všetko v poriadku a vy sa nevyznáte, keď od vás berie 3/4 nedopité pivo. Na budúce si vyberiem niečo jednoduchšie (lacnejšie)s predpokladom, že to nemajú dlho narazené. Čo keby sme urobili preteky, ktorý podnik na Sk ponúkne čo najviac narazených pív.