A čo tvoja nedeľa? Dlhšie pitie piva alebo viac spánku?

Hellsotrk, Bíly Idol, recept, Punková kuchyňa

Keď sa zobudíš a v hlave plno punku! Kľudne vstaň, pusti Rebel Yell, zapni šporák a daj si pivo. Keď sa pivo podarí, v kuchyni to pôjde samo. Dnes budeš piť Hellstork Bíly Idol! A dáš si chlebíček so šampiňónovým gravy s celozrnnou horčicou a pivom.

Potrebuješ
  • Kuracie stehná: 2 kg
  • Pivo: Hellstork – New Model Army 0,3 l
  • Hermelín: 120 g
  • Chlieb: 1 celý (ja som použil kváskový, čím lepšie tým lepšie)
  • Celozrnná horčica:80 g
  • Šampiňóny: 150 g
  • Cibuľa červená: 250 g
  • Soľ: 10 g
  • Biele korenie: 5 g
  • Kapusta biela: 300 g
  • Mrkva: 100 g
  • Dijónska horčica: 30 g
  • Cesnak prelisovaný: 20 g
  • Majonéza: 80 g
  • Kyslá smotana: 80 g
  • Slanina: 50 g
  • Šťava z jedného citróna
Postup

Stehná umy a osuš. Vlož do veľkej misy, osoľ, premiešaj a zalej pivom. Potom pridaj nasekané šampiňóny a 150g nasekanej červenej cibule. Nechaj postáť v chladničke (pokojne aj celú noc, keď pôjdeš na to pivo s kamošmi, o to menej starosti ráno). Rozohrej rúru na 140° C,  stehná prelož do pekáča aj so všetkým ostatným, prikry a peč 1,5 hodiny. Potom vytiahni stehná a výpek rozmixuj na jemné gravy, potom primiešaj dve lyžice celozrnnej horčice, premiešaj a dochuť. No stehná ešte dopekaj odkryté na 180 ° C asi polhodiny.

Pokiaľ sa mäso pečie, vyrob Coleslaw! Recept už bol zverejnený viackrát, ale určite sa ti nechce hľadať, keď je v hlave PUNK po včerajšej noci. Tak tu ho máš!

Kapustu a cibuľu očisti a nastrúhaj alebo nasekaj na pásky. Mrkvu nastrúhaj na hrubo. Zalej to šťavou z jedného citrónu a osoľ to (nie veľmi, dáš ešte slaninu). Nechaj chvíľu odstáť, no neodpočívaj. Slaninu pokrájaj na kocky a vyrestuj. Slaninu aj výpek pridaj do coleslawu a celé premiešaj. Pomocou dijónskej a celozrnnej horčice, cesnaku dochuť a premiešaj. Nakoniec vmiešaj majonézu a kyslú smotanu. Tak čo, chutí? Počkaj aký bude zajtra!

Tak a teraz už si za vodou. Opeč chleba na sucho. Mäso už máš pečené tak ho strhni s kosti a zmiešaj s gravy (všetko je ešte horúce). Nalož na chlieb a prelož to nakrájaným syrom. Navrch Coleslaw  – nešetri toho nie je nikdy dosť!

Keď si sa dostal sem, už máš určite úsmev. Za ten výkon si zaslúžiš pochvalu. Nalož si na tanier a otvor k to mu pivo.

Odporúčané pivo: Hellstork – Bíly Idol!

Tak čo má niekto kozie srdce pre satana?  Nie? Tak povedz aspoň, ktoré pivo by si chcel jesť. Nech to nie je iba o mne.

Na chuť!

POZRITE SI AJ ĎALŠIE RECEPTY Z DIELNE PUNKOVEJ KUCHYNE

****

Punková kuchyňa

Za projektom stojí kuchár Juraj Pacalaj, ktorý sa originálnym spôsobom snaží prepojiť nezvyčajné chute s pivom. „Bavia ma kombinácie netradičných chutí. Oheň, dym a hlavne radosť ľudí. Street Food  – jesť kde len chceme a hlavne rukami. Keď tak jedli králi a pri tom mali strieborné príbory, tak prečo nie my,“ hovorí Juraj. Na stránkach oPive.sk budeme prinášať jeho recepty aj postrehy. Sledovať ho môžete aj na jeho facebookovskom profile Punková kuchyňa.