A čo tvoja nedeľa? Dlhšie pitie piva alebo viac spánku?

Hellsotrk, Bíly Idol, recept, Punková kuchyňa

Keď sa zobudíš a v hlave plno punku! Kľudne vstaň, pusti Rebel Yell, zapni šporák a daj si pivo. Keď sa pivo podarí, v kuchyni to pôjde samo. Dnes budeš piť Hellstork Bíly Idol! A dáš si chlebíček so šampiňónovým gravy s celozrnnou horčicou a pivom.

Potrebuješ
  • Kuracie stehná: 2 kg
  • Pivo: Hellstork – New Model Army 0,3 l
  • Hermelín: 120 g
  • Chlieb: 1 celý (ja som použil kváskový, čím lepšie tým lepšie)
  • Celozrnná horčica:80 g
  • Šampiňóny: 150 g
  • Cibuľa červená: 250 g
  • Soľ: 10 g
  • Biele korenie: 5 g
  • Kapusta biela: 300 g
  • Mrkva: 100 g
  • Dijónska horčica: 30 g
  • Cesnak prelisovaný: 20 g
  • Majonéza: 80 g
  • Kyslá smotana: 80 g
  • Slanina: 50 g
  • Šťava z jedného citróna
Postup

Stehná umy a osuš. Vlož do veľkej misy, osoľ, premiešaj a zalej pivom. Potom pridaj nasekané šampiňóny a 150g nasekanej červenej cibule. Nechaj postáť v chladničke (pokojne aj celú noc, keď pôjdeš na to pivo s kamošmi, o to menej starosti ráno). Rozohrej rúru na 140° C,  stehná prelož do pekáča aj so všetkým ostatným, prikry a peč 1,5 hodiny. Potom vytiahni stehná a výpek rozmixuj na jemné gravy, potom primiešaj dve lyžice celozrnnej horčice, premiešaj a dochuť. No stehná ešte dopekaj odkryté na 180 ° C asi polhodiny.

Pokiaľ sa mäso pečie, vyrob Coleslaw! Recept už bol zverejnený viackrát, ale určite sa ti nechce hľadať, keď je v hlave PUNK po včerajšej noci. Tak tu ho máš!

Kapustu a cibuľu očisti a nastrúhaj alebo nasekaj na pásky. Mrkvu nastrúhaj na hrubo. Zalej to šťavou z jedného citrónu a osoľ to (nie veľmi, dáš ešte slaninu). Nechaj chvíľu odstáť, no neodpočívaj. Slaninu pokrájaj na kocky a vyrestuj. Slaninu aj výpek pridaj do coleslawu a celé premiešaj. Pomocou dijónskej a celozrnnej horčice, cesnaku dochuť a premiešaj. Nakoniec vmiešaj majonézu a kyslú smotanu. Tak čo, chutí? Počkaj aký bude zajtra!

Tak a teraz už si za vodou. Opeč chleba na sucho. Mäso už máš pečené tak ho strhni s kosti a zmiešaj s gravy (všetko je ešte horúce). Nalož na chlieb a prelož to nakrájaným syrom. Navrch Coleslaw  – nešetri toho nie je nikdy dosť!

Keď si sa dostal sem, už máš určite úsmev. Za ten výkon si zaslúžiš pochvalu. Nalož si na tanier a otvor k to mu pivo.

Odporúčané pivo: Hellstork – Bíly Idol!

Tak čo má niekto kozie srdce pre satana?  Nie? Tak povedz aspoň, ktoré pivo by si chcel jesť. Nech to nie je iba o mne.

Na chuť!

POZRITE SI AJ ĎALŠIE RECEPTY Z DIELNE PUNKOVEJ KUCHYNE

****

Punková kuchyňa

Za projektom stojí kuchár Juraj Pacalaj, ktorý sa originálnym spôsobom snaží prepojiť nezvyčajné chute s pivom. „Bavia ma kombinácie netradičných chutí. Oheň, dym a hlavne radosť ľudí. Street Food  – jesť kde len chceme a hlavne rukami. Keď tak jedli králi a pri tom mali strieborné príbory, tak prečo nie my,“ hovorí Juraj. Na stránkach oPive.sk budeme prinášať jeho recepty aj postrehy. Sledovať ho môžete aj na jeho facebookovskom profile Punková kuchyňa.

Článok bol aktualizovaný