Ďalší víkend za nami. Kým ťa zobudí pondelok, niečo ti ukážem

ŽiWell - Krkovička

Konečne už sa umúdruje počasie a ty už robíš plány na leto? Trošku ti pomôžem pribrať do nafukovačky nech sa po tých pivách neutopíš. Dnes to máš za chlieb, krkovičku, kapusta, vajce. A keby ťa nebavilo oslavovať počasie, daj si na Paula Hudsona (H.R.) v piatok mal 66 rokov. Tu je! Bad Brains – Attitude

Potrebuješ
  • Krkovička: 1 kg
  • Cesnak: 100 g
  • Cibuľa žltá: 150 g
  • Soľ: 10 g
  • Rasca drvená: 5 g
  • Pivo: 0,5l Žiwell – Vandall
  • Čierne korenie: 5g
  • Horčica: 150g

  • Kyslá kapusta: 500 g
  • Údená mletá paprika: 5 g
  • Hladká múka: 200 g
  • Soľ: 10 g
  • Cukor: 10 g
  • Olej: 0,5 l

  • Vajce: 5 ks
  • Chlieb celozrnný: 1 kg
  • Bravčová masť: 200 g
  • Soľ: 5 g

  • Oštiepok: 200 g
Postup

Ako vždy ideš prvé mäso. Ale to už určite vieš. Tak sa poď mojkať. Diagnóza Dávivá Žízeň – Fuck off fashos

Krkovičku potri horčicou, osoľ, okoreň a zasyp rascou. Do pekáča vlož nasekanú cibuľu, cesnak. Vlož krkovičku a zelej pivom. Prekry a peč pri 180°C dve hodiny. Takže sa dnes vyser na Low and slow! Zlej z výpeku, cibule a cesnaku. A vyredukuj to na hustú kašu.

Určite poznáš praženú cibuľu. No dnes to cibuľa nebude. Hasiaci prístroj – 15.

Kyslú kapustu osuš (ale poriadne). V mise zmiešaj múku, soľ, papriku a cukor. Vlož kapustu a dobre premiešaj. V rozpálenom oleji na 170°C vypraž obalenú kapustu cca tri minúty. Vypraženú kapustu osuš a nechaj ochladnúť cca 10 minút. Nech je chrumkavá.

Mäso už je tvoje, tak to dokonči nech neslinceš. 8 Kalacas – Pudrete

Vajcia rozmiešaj zo soľou. Jednu stranu chlebu (krajca, nie celého) vymáčaj vo vajci a opeč ho na rozpálenej masti z každej strany.

ŽiWell - Krkovička

Si na konci, tak to zlož nech ich už konečne potešíš. Horrorshow – SKINHEAD Oi Oi!!!

Opečený chlieb potri výpekom z vajcovej strany. Prelož mäsom a nalož kapustu. Zasyp strúhaným oštiepkom prelož chlebom a jedz!

Odporúčané pivo: Žiwell / Insane Brewery – Why Not

Juro a Filip

POZRITE SI AJ ĎALŠIE RECEPTY Z DIELNE PUNKOVEJ KUCHYNE

****

Punková kuchyňa

Za projektom stojí kuchár Juraj Pacalaj, ktorý sa originálnym spôsobom snaží prepojiť nezvyčajné chute s pivom. „Bavia ma kombinácie netradičných chutí. Oheň, dym a hlavne radosť ľudí. Street Food  – jesť kde len chceme a hlavne rukami. Keď tak jedli králi a pri tom mali strieborné príbory, tak prečo nie my,“ hovorí Juraj. Na stránkach oPive.sk budeme prinášať jeho recepty aj postrehy. Sledovať ho môžete aj na jeho facebookovskom profile Punková kuchyňa.