Počasie praje pripraveným. Dnes choď do lesa, určite sa dobre naješ. Oheň ti pomôže nebyť hladný. Krkovička, cibuľa, zemiaky, chilli, cesnak, fazuľa, bryndza. Takže dáš Ameriku na Slovensku. Prophets Of Rage – Unfuck the World
Potrebuješ
- Krkovička: 1 kg
- Cibuľa: 200 g
- Cesnak: 50 g
- Rasca celá: 5 g
- Soľ: 10 g
- Mletá paprika: 5 g
- Pivo: 0,5 l Vlčia svorka – Vlk
- Zemiaky: 2 kg
- Soľ: 20 g
- Rozmarín: 10 g
- Bravčová masť: 100 g
- Fazuľa biela: 500 g
- Soľ: 10 g
- Pivo: 0,5l Žiwell – Apač
- Bobkový list: 2 g
- Chilli: 5 g Jalapeňo
- Cibuľa: 200 g
- Cesnak: 50 g
- Paradajky: 200 g
- Slanina: 100 g
- Bryndza: 200 g
- Zelená cibuľa: 100 g
Postup
Všetci dobre vieme, že to, čo sa deje okolo nás, nie je dobré. No ešte, že sme tu pre radosť. Tak poď variť. Fazule budú najdlhšie. Lars Frederiksen And The Bastards – Dead American
Fazuľu namoč na celú noc. Daj do piva bude lepšia. Ráno pridaj soľ a bobkový list zalej po okraj pivom a var do mäkka. Medzi tým si slaninu nasekaj na malé kocky spolu s cibuľou. Teraz to spolu orestuj a pridaj nasekané paradajky. Dobre prevar a nechaj redukovať na miernom ohni. Pridaj cesnak a uvarenú precedenú fazuľu. Vývar z fazule nevylievaj lebo môže byť potrebný. Dobre to spolu prevar a dochuť soľou, korením a majoránom. Ak by bolo moc husté pridaj trochu vývaru z fazule. Len to nezjedz sám.
Teraz dáš mäso. To ťa stále najviac baví, ale nikomu ho nevnucuj. Buď tolerantný! O tom je celý svet. Soulfly – L.O.T.M.
Očistenú krkovičku naložíš na pekáč spolu s nasekanou cibuľou, cesnakom. Pridáš soľ, rascu, mletú papriku. Zaleješ pivom a pečieš v parhebe cca dve hodiny. No nezabudni mať dva pekáče, ktoré do seba pasujú lebo pečieš v pahrebe, do ktorej prikladaš nech horí oheň. Pre istotu to viackrát skontroluj veď nechceš aby ti to zhoralo. Toto je veľká vec. Áno, aj toto prišlo z Ameriky, no oni nepiekli svine ale bizóny. A to je veľká škoda!
Aby si nejedol iba mäso a salsu, dáš si dnes zemiaky. Nemusíš stále niečo vypekať. Tešíš sa, že? Konflikt – Vzor 1
Zemiaky dopichaj vidličkou. Vlož do alobalu spolu s masťou, soľou a rozmarínom, zabaľ a vlož do pahreby. Ale toto môže byť aj s kraja. Tu nepotrebuješ ohne. Zase nechceš, aby ti to zhorelo. Po upečení to môžeš celé zložiť!
Tak poď to poskladať a nakŕmiť všetkých dobrých ľudí. The Last of the Mohicans – Promentory
Zemiak vytiahni z alobalu a v strede trochu roztlač, nech praskne a spraví sa ti v ňom korýtko. Tam vlož mäso a zalej salsou. Celé to zasyp bryndzou a zelenou cibuľou.
Odporúčané pivo: Vlčia svorka – Vlk
Na chuť! Rozpor – Vlk
Juraj
POZRITE SI AJ ĎALŠIE RECEPTY Z DIELNE PUNKOVEJ KUCHYNE
****
Punková kuchyňa
Za projektom stojí kuchár Juraj Pacalaj, ktorý sa originálnym spôsobom snaží prepojiť nezvyčajné chute s pivom. „Bavia ma kombinácie netradičných chutí. Oheň, dym a hlavne radosť ľudí. Street Food – jesť kde len chceme a hlavne rukami. Keď tak jedli králi a pri tom mali strieborné príbory, tak prečo nie my,“ hovorí Juraj. Na stránkach oPive.sk budeme prinášať jeho recepty aj postrehy. Sledovať ho môžete aj na jeho facebookovskom profile Punková kuchyňa.