Tak sme sa konečne dočkali. Zajtra otvárajú

Punková 01 - Zichovec Paradise

Oni tu ostali pre nás, tak sa nehraj na to, že nemáš peniaz! Utekaj tam, kde ti nalejú. A do mŕtva. Koľko si na to čakal? Ktorý tvoj obľúbený podnik na teba čaká? Spravím ti chuť, nech ti zajtra vezie. Ja som Hellstorkbar! Filip chce zase cestovať, tak dnes Ázia (ja som nebol)? Bôčiku nikto neodolá! Takže Zichovec. Humanes – Čierny tieň lebo Davová psychóza.

Potrebuješ
  • Bôčik: 2 kg
  • Sójová omáčka: 0,2 l ( Kikoman Dark lebo sójovka! )
  • Zázvor: 200 g
  • Cesnak: 50 g
  • Limeta: 2 ks
  • Čierna rasca: 5 g
  • Cukor hnedý: 100 g
  • Soľ: 10 g
  • Chilli: 5 g (ravita)
  • Sezam: 10 g
  • Ryžový ocot: 0,2d cl
  • Pivo: 0,2l Zichovec – Jane´s Paradise

  • Červená kapusta: 0,5 kg
  • Mrkva: 100 g
  • Cesnak: 20 g
  • Wasabi: 10 g
  • Cibuľa žltá: 50 g
  • Majonéza: 50 g
  • Jogurt biely: 50 g
  • Soľ:10 g
  • Horčica: 20 g
  • Biela reďkovka: 100 g

  • Polohrubá múka: 390 g
  • Droždie:20 g
  • Soľ: 10 g
  • Cukor kryštál: 5 g
  • Voda: 210ml – musí byť horúca (120°C to dáš?) ak by nestačilo, pridaj, nie je chyba vo vode. 210 ml, ale múka nemusí spolupracovať. Nie každá je rovnako polohrubá.
  • Olej: 0,1 l

  • Zemiakový škrob: 5 g
  • Voda: 0,1l

Mali sme deň Zeme čo si pre ňu spravil ty? Ja tvorím iba jeden odpad. „ Na Záchode!“ Michael Jackson – Earth Song

Poď mäso. To neodmietne asi nikto. Lebo žiadny bôčik nie je obyčajný bôčik. Takže špeky sem (vepřo, knedlo, zelo). Ale inak. Čad – Všetko je z Číny!

Bôčik umy a nechaj uschnúť. Zázvor a cesnak nastrúhaj na jemno  (očistené). Pridaj kôru z limety (umytú) zalej pivom a nechaj zovrieť. Pridaj sójovku, rascu, cukor, sezam, soľ a šťavu z limety.

Nechaj prevrieť a zalej bôčik. Prekry alobalom a nechaj odpočívať v chladničke 10 hodín (minimálne). Potom daj rúry a peč pri 100°C štyri hodiny. Zlej výpek a nechaj pomaličky bublať 10 minút (až keď zovrie stíš oheň a počítaj bublanie). Zemiakový škrob rozmiešaj vo vode a za stáleho miešania zahusti výpek.

Šalát jak pre všetkých. Pre všetkých rovnako. ZSK – Herz Fur Die Sache. Coleslaw – Nesmrteľný!

Kapustu, mrkvu, cibuľu, reďkovku očisti a nasekaj na pásiky. Zasoľ a nechaj odstáť 30 minút. Pridaj horčicu, cesnak, wasabi, jogurt, majonézu a dobre premiešaj. Aj toto ťa môže čakať celú noc v chladničke. Ráno sa budete ľúbiť.

Mňa to pečivo proste baví tak musí aj teba. Takže poď na tie knedle (z Ázie). A ne nemusí mi … . Rübänisko – Vám musí jebať.

Múku zalej vriacou  vodou, premiešaj. Pridaj soľ, cukor, olej, droždie. A toto vymiešaj do hladkého cesta asi osem minút. Cesto v mise prekry a nechaj podkysnúť (hodinu alebo pokiaľ nezdvojnásobí objem).

Keď máš dvojnásobné cesto, rozdeľ ho na päť rovnakých guličiek (trošku menšie ako tvoje, lebo váha). Knedle BAO sa paria, tak poď na to! Nemám bambusový paráčik, takže používam hrniec s vodou a parák na knedľu. Nemôže ti to vrieť naplno ale musia byť bublinky (cca 80°C). Knedľu par na pečiacom papieri 15 minút. Konec.

Na toto si čakal. Si na konci. Cardiac feat. Sen Dog – En La Me Decían.

Knedľu prekroj ako žemlu, nalož mäsom, zalej omáčkou (čiernou), nalož šalát, priklop a môžeš tlačiť (na záchode až potom)!

Odporúčané pivo: Zichovec – Janes Paradise

Tak kde sa vidíme najskôr?

Juro + Filip

Aj toto môže byť Vepřo, knedlo, zelo!

POZRITE SI AJ ĎALŠIE RECEPTY Z DIELNE PUNKOVEJ KUCHYNE

****

Punková kuchyňa

Za projektom stojí kuchár Juraj Pacalaj, ktorý sa originálnym spôsobom snaží prepojiť nezvyčajné chute s pivom. „Bavia ma kombinácie netradičných chutí. Oheň, dym a hlavne radosť ľudí. Street Food  – jesť kde len chceme a hlavne rukami. Keď tak jedli králi a pri tom mali strieborné príbory, tak prečo nie my,“ hovorí Juraj. Na stránkach oPive.sk budeme prinášať jeho recepty aj postrehy. Sledovať ho môžete aj na jeho facebookovskom profile Punková kuchyňa.