Dnes ideš do pekla s Ancikristom! Ak už v ňom nie sme

Ešte síce nie je Veľká noc, aby si obetoval baránka pre rodinu. Ale teraz obetuj kozľa pre satana. Stačí mu iba srdce. Neboj sa, všetci tam skončíme, len si zabezpečiť dobré miesto treba. Momentálne to veľmi nejde, tak na lepšie časy. Kto iný by ťa mal viesť do pekla? Ancikrist! Dnes ideš medvedí cesnak, červená cibuľa, kozie srdce (áno obetuješ ho), údená paprika, chlieb.

Potrebuješ
  • Kozie srdce: 1 ks ( cca 300 g )
  • Medvedí cesnak: 30 g
  • Cibuľa červená: 100 g
  • Vajce: 1 ks ( použiješ iba žĺtok )
  • Soľ: 5 g
  • Korenie čierne celé: 2 g
  • Údená paprika: 5 g
  • Dijón horčica: 10 g
  • Kečup: 10 g
  • Worchester omáčka: 1 čajová lyžička
  • Chilli: nie je podmienkou ale prečo nepotešiť peklo. Daj koľko znesieš!
  • Jarná cibuľa: 1 ks

  • Chlieb: 1 ks kváskový najlepšie. Môžeš si ho aj upiecť času máme všetci na rozdávanie. Alebo si ho od utorka objednaj u Pána Koláčika! (Bratislava)

  • Cesnak: 2 strúčiky

Postup

Samozrejme ako vždy začínaš mäsom. Pokiaľ nepečieš chlieb. Ale ten už máš aj tak nachystaný!

Srdce očisti od aort a blán. Potom jemne naškrab (alebo jemne pomeľ). Pridaj nasekanú cibuľu (červenú) a cesnak (všetko nasej na jemno). Premiešaj s mäsom a dochuť všetkými ostatnými surovinami. Premiešaj, ale nie dlho začne ti to tmavnúť (to nie je pekné. Nikde!). Ak je treba dochuť soľou a korením.

A môžeš koštovať.

Chlieb opeč na sucho a máš hrianky. Tie môžeš natierať ako a koľko chceš! No nezabúdaj na jarnú cibuľu na vrch a pivo.

Ja som vykrojil kolieska z hrianok nech to aj vyzerá (nech majú ozajstnú radosť, že prídem). A spravil som lepeňák! Ak máš možnosť, môžeš to zaúdiť cez banku a smoke gun! Fakt to tomu dodá vôňu a chuť! Je aj video, len ho nájdi.

Odporúčané pivo: Hellstork – Ancikrist!

Na chuť!

Juro

POZRITE SI AJ ĎALŠIE RECEPTY Z DIELNE PUNKOVEJ KUCHYNE

****

Punková kuchyňa

Za projektom stojí kuchár Juraj Pacalaj, ktorý sa originálnym spôsobom snaží prepojiť nezvyčajné chute s pivom. „Bavia ma kombinácie netradičných chutí. Oheň, dym a hlavne radosť ľudí. Street Food  – jesť kde len chceme a hlavne rukami. Keď tak jedli králi a pri tom mali strieborné príbory, tak prečo nie my,“ hovorí Juraj. Na stránkach oPive.sk budeme prinášať jeho recepty aj postrehy. Sledovať ho môžete aj na jeho facebookovskom profile Punková kuchyňa.