Hellstork: Konečne budeme mať vlastný pivovar

Pestrý, turbulentný, ale aj prelomový. Aj takto môžeme nazerať na rok 2015 z pohľadu pivovarníkov. Portál oPive.sk sa rozhodol na prelome rokov uskutočniť veľkú anketu medzi pivovarníkmi a odborníkmi, ktorí sa pohybujú okolo piva. Dnes odpovedá Peter Holčík z Kočovného pivovaru Hellstork.

DSC_0083

Ako hodnotíte rok 2015 z pohľadu pivovarníka?
Rok 2015 bol pre nás zatiaľ najúspešnejší rok. Je za nami kopec práce. Bol to rok plný neočakavaných pádov, ale aj úspechov, ktoré nás rýchlo postavili na nohy. Nadviazali sme spoluprácu s podnikmi a partnermi, s ktorými sa nám výborne pracuje. Pokora, vďačnosť a lojalita v našej brandži sa už akosi prestala nosiť. Naučili sme sa viac sústrediť na seba a na kvalitu. Dávame dokopy pomaly priestor na náš pivovar, ktorý by mal stáť v prvej polovici roka…a tak. Pekný rok. Dúfame, že 2016 bude ešte lepší.

Čo bolo pre Vás udalosťou roka?
Jednoznačne výstava Salón Piva a tak ako každý rok Biela Vrana, domovaričská súťaž v Košiciach. Obe majú pre nás spoločnú najpodstatnejšiu vec a to stretnúť priateľov, pokecať si pri dobrom pive a vymeniť si zopár poznatkov a skúseností z varenia, nadviazať nové priateľstva a aspoň na chvíľku cítiť tu skvelú atmosféru, ktorú tieto dve akcie okolo seba vytváraju. Ďakujeme…

Aké problémy najviac trápia sektor?
Žabomyšie vojny, závisť, egoizmus a absencia kolegiality.

Čo vám urobilo za rok 2015 najväčšiu radosť ?
Nám ako pivovaru jednoznačne spravilo najväčšiu radosť, že na zahraničnom portále ratebeer.com sme s Krakenom dali “Top of Country 2014” a s Ancikristom zlato na pivnej korunke. Obe boli pre nás veľkým prekvapením a samozrejme rovnako aj zodpovednosťou robiť veci ešte lepšie a lepšie. Radosť nám robia vždy kvalitné pivá, ktoré varia kamaráti ako napríklad ku koncu roka Stupavar s Behind the Hills a ich Smoked Porter, Peťo Chňupa exceloval s jeho weizenom z Fabriky, Kazino a jeho Saison s roobisom, spolupráca Wywaru a Hellbastard, ktorá vždy prinesie zaujímavé kúsky…a neposlednom rade Buňovci a ich Russian Imperial Stout, ktorý je famózny! Toto je pre nás skutočná radosť!

Aký bude podľa vás rok 2016? Čo bude pre vás najväčšou výzvou?
Konečne mať svoj pivovar…tým pádom voľné ruky v tom, si robiť čo chceme, ako chceme, kedy chceme a s kým chceme. Jes!