Dnes ten recept bude trošku dlhší, čo by si však nespravil pre deti a rodinu? Kto iný, keď nie ty? Pôjdeš aj do Mexika, zažiješ tak celý svet za pár dní. Srnka, ananás, cibuľa, pomelo, smotana, čokoláda, chilli. Údiš, varíš, pražíš! Rozpor – 4 ročné obdobia
Potrebuješ
- Srnka predná noha: 1 ks (daj ľavú)
- Cesnak: 100 g
- Rozmarín: 20 g
- Soľ: 20 g
- Chilli: 5 g (jalapeňos)
- Čokoláda 69%: 50 g
- Kakao: 20 g
- Rum: 2 dcl (Legendario)
- Bravčová masť: 100 g
- Ananás: 1 ks (nešetri, nech je veľký)
- Cibuľa: 100 g
- Cesnak: 20 g
- Maslo: 20 g
- Pomelo: 1 ks
- Cukor hnedý: 50 g
- Soľ: 10 g
- Chilli: 2 g
- Smotana 33%: 2 dcl
- Čokoláda 69%: 50 g
- Hladká múka: 1 kg (kukuričná)
- Olivový olej: 0,2 l
- Maslo: 20 g
- Soľ: 10 g
- Voda: 560 ml (teplá)
- Kypriaci prášok: 10 g
- Hladká múka: 500 g
- Pivo: 2,5 dcl Sibeeria – Sorbet Blackcurrant
- Droždie sušené: 1 balík
- Cukor vanilkový: 1 balík
- Rum: 0,5 dcl ( Legendário )
- Soľ: 1 g
- Cukor kryštál: 80 g
- Vajce: 1 ks
- Žĺtko: 3 ks
- Bravčová masť: 80 g
- Nutela: podľa potreby (šak kto „nelyžičkuje“ Nutelu ?!)
Postup
Aj keď budeš voňať ako klobása, ale stojíto za to! Len nevolaj moc ľudí, toto chceš aj ty jesť! Karlos Animal – Huye
Mäso naložíš na dve noci (aspoň, veď nech to chutí). Marinádu spravíš tak, že všetky suroviny okrem mäsa dobre zmiešaš, vymiešaš (čo treba, nasekaj na prach).
Marinádu vmasíruj do mäsa (to pokojne jemne narež, no nie až po kosť). Keď už sa dvakrát vyspíš, vyber mäso a vlož do udiarne na štyri dni pri 30° C. Ale zase údiš po štyri hodiny a cez noc necháš oddychovať. Nie, že to vytýraš štyri dni v kuse. Ďalší deň nechaj odfúknuť a poď na to.
Keď už som ti sľúbil celý svet aj všetko počasie, tak dáme salsu. Teplá, no zahreje dvakrát. Len aby bolo jasné, všade je dobre. A na farbe nezáleží, ale všetky farby dúhy treba! Laurel Aitken – Skinhead
Očistenú cibuľu orestuj na masle, pridaj na malé kocky nakrájaný ananás a chilli. Všetko restuj a nechaj vydusiť do sucha. Potom pridaj cukor a nechaj skaramelizovať. Zasyp soľou a pridaj čokoládu a smotanu. Nechaj zovrieť a za stáleho miešania redukuj na salsu. Nakoniec nasyp očistené pomelo a premiešaj.
Mexico = tortilla! Takže radosť. Cockney Rejects – Oi Oi Oi!
Múku zmiešaj s olejom, maslom, soľou a kypriacim práškom (no maslo musí byť povolené, lebo sa narobíš ako otrok). Potom pomaly prilievaj teplú vodu a vypracuvávaj vláčne cesto. Nechaj odpočinúť aspoň 10 minút a rozdeľ na 80 gramové guľky a rozváľaj na tri milimetre široké placky (najlepšie bez múky, tým pádom najlepšie medzi dvomi papiermi na pečenie alebo sáčikmi). Nasucho opeč a plň. Lebo slina už je na tričku.
A čo deti? Tu máš na! Rancid – If The Kids Are United
Pivo zahrej, ale iba trošku viac ako na izbovú teplotu. Pridaj trochu cukru a vmiešaj droždie. Nechaj prebrať droždie a máš kvások. Medzitým daj do misky všetky ostané suroviny. No masť rozpusti, lebo to potom nevymiešaš.
Keď máš hotový kvások (cca 10 minút) pridaj k ostatným surovinám v miske a vypracuj vláčne cesto. Nechaj podkysnúť aspoň jednu hodinu na teplom mieste. Potom na pomúčenej doske cesto rozvaľkaj na cca 1 cm vysoký plát a pomocou pohára vykrajuj kolečka (sú aj vykrajovače, ale to nie je punk). Tie následne praž v oleji cca tri minúty z každej strany nech sú zlatisté.
Jasné už máš hotovo, tak to poď zložiť. Lebo všetci sú hladní. Aby bolo na zdravie. Všetko najlepšie! Dropkick Murphies – Skinhead on the M.B.T.A.
Tortillu nalož mäsom a zalej salsou. Môžeš to jesť ako Tacos alebo Wrap! Tvoja cesta.
Poď na kopec užívať sneh a hlavne poteš deti! Aculeos – Deti Ulice
Máš dve možnosti na šišky. Daj nutely kopec alebo daj salsu. Ale to už je pre staršie deti. A najväčší odvážlivec môže skúsiť salsu s nutelou alebo nutelu so salsou!
Odporúčané pivo: Siberia Sorbet Blackcurrant
Odporúčané pivo: Pohjala – Cinnabun Baltic Porter
Na chuť!
Juro
POZRITE SI AJ ĎALŠIE RECEPTY Z DIELNE PUNKOVEJ KUCHYNE
****
Punková kuchyňa