Wellington z jeleňa do ruky a k tomu podarený Zichovec

Punkova - Wellington 01

Tak čo, ako užívaš leto? Už si pobehal všetky pivné fesťáčiky? Mal by si! Ja som už začal. A fakt sa to oplatí. Keď po ceste zrazíš jeleňa, hneď je to zábava. Dnes to bude trošku iné. Wellington z jeleňa a vege miska. Yankee & Kraut, Zichovec. Catastrofy – Okovy! Aby si vedel.

Potrebuješ
  • Jeleň chrbát (pravá sviečková): 1 kg
  • Soľ: 10 g
  • Maslo: 50 g
  • Korenie: 5 g
  • Rozmarín: 5 g

  • Lístkové cesto: 600 g (cca 2 ks)
  • Vajce: 2 ks
  • Hladká múka: 100 g

  • Šampiňóny: 300 g
  • Sušené huby: 50 g (keď už budeš v tom lese zrážať jeleňa)
  • Sušené slivky: 50 g
  • Vlašské orechy: 50 g
  • Červená cibuľa: 100 g
  • Maslo: 50 g
  • Pivo: 0,2l Yankee & Kraut
  • Soľ: 5 g
  • Korenie: 3 g

  • Slanina: 200 g

  • Zázvor: 50 g
  • Mrkva: 100 g
  • Cuketa: 150 g
  • Zelená cibuľa: 50 g
  • Cesnak: 30 g
  • Cilli: 3 g (aké dáš ty)
  • Maslo: 50 g
  • Pivo: 0,1 l Zichovec – NEIPA Strata

Údený eidam: 100 g

Postup

Začneme tým najťažším a nie je to mäso. Aj keď spraviť ho podľa požiadavky, to môže byť trošku náročné. „LEBO ŠAK MEDIUM RARE NENI LEN TAK!“ Chumbawamba – Tubthumping

Sušené huby namoč do piva aspoň na hodinu. Potom ich uvar v pive do mäkka (tak ich hneď namoč do hrnca). Červenú cibuľu očisti a nasekaj na pásiky. Orestuj na masle, pridaj na štvrte pokrájané šampiňóny a restuj. Následne pridaj sušené slivky. Dochuť a pridaj nasekané orechy. Pridaj nasekané uvarené sušené huby a podlej pivom. Teraz to vyvar až do sucha. Máš hubové ragú.

Punkova - Wellington 06

Tak a teraz to najjednoduchšie. NOFX – Golden Boys (Vagina Dentata)

Lístkové cesto rozváľaj na pomúčenej doske a rozdeľ na osem rovnakých častí. Potri rozmiešaným vajcom a peč na prázdnej fľaši od piva pri teplote 170°C 25 minút. Hotovo!

Konečne mäso, čo? Tak poď po ňom! Agnostic Front – Spray Pained Walls. Lebo Roger mal narodeniny.

Očistenú sviečkovicu nakrájaj na steaky. Na rozohriatom masle ochutené steaky orestuj z každej strany max 2 minúty ako budeš steak obracať pridaj rozmarín. Nechaj minútku odpočinúť na tanieri.

Medzi tým, kým steak odpočinie, opeč na panvici slaninu na chips.

Si tam. Ale ešte chceš potešiť tých čo dnes nejedia mäso. Hop! Dáša fon Fľaša – S IQ 88

Na masle opeč očistenú zeleninu, pokojne všetku spolu nech sa spoja všetky chute. Dochuť a dobre premiešaj. Podlej pivom a zase to dus do sucha.

Poď to zložiť lebo určite po tebe nikto nebude sliny zo stola utierať.

Tak teraz vege.

Misku z lístkového cesta naplň zeleninou a zasyp strúhaným eidamom.

Odporúčané pivo: Zichvec – NEIPA Strata

Mäso, mäso, mäso!

Do lístkového cesta nalož nafiletovaný steak. Zasyp hubovým ragú a napchaj slaninové chipse.

Odporúčané pivo: Yankee & Kraut / Beer Bastards Brewing – Gave Me Tits

Juro

POZRITE SI AJ ĎALŠIE RECEPTY Z DIELNE PUNKOVEJ KUCHYNE

****

Punková kuchyňa

Za projektom stojí kuchár Juraj Pacalaj, ktorý sa originálnym spôsobom snaží prepojiť nezvyčajné chute s pivom. „Bavia ma kombinácie netradičných chutí. Oheň, dym a hlavne radosť ľudí. Street Food  – jesť kde len chceme a hlavne rukami. Keď tak jedli králi a pri tom mali strieborné príbory, tak prečo nie my,“ hovorí Juraj. Na stránkach oPive.sk budeme prinášať jeho recepty aj postrehy. Sledovať ho môžete aj na jeho facebookovskom profile Punková kuchyňa.