Kuracie ragú, tequila, pomaranče, mäta a údená paprika. Nevieš? Tak si otvor El Mariachi a nechaj sa unášať. Ja ťa to celé naučím.
Potrebuješ
- Celé kurča: od 1 200 do 1 500 g (podľa toho, koľko vás bude a ako ste hladní )
- Červená cibuľa: 300 g (2 veľké)
- Pomaranče: 300 g (2 veľké)
- Tequila: 1 dcl ( keď máš chuť, mysli aj na seba )
- Cesnak: 50 g
- Cherry paradajky: 100 g
- Mäta: 10 g
- Čerstvá paprika: 300 g
- Olej: 1 dcl
- Olivový olej: 0,5d cl
- Pecorino: 300 g (vyzretý ovčí syr)
- Baby špenát: 60 g
- Limeta: 2 ks
- Soľ: 8 g
- Korenie biele: 5 g
- Údená mletá paprika: 10 g
- Celozrnná bageta: 6 ks
- Šípková alebo citrusová BBQ: podľa chuti (vlastná výroba, čoskoro predajná )
Postup
Kurča vykosti úplne celé a opláchni pod studenou vodou. Vysuš a pomeľ na čo najmenšiu veľkosť. Medzi tým očisti jednu a pol cibule a nasekaj ju na jemno. V rozpálenom oleji orestuj cibuľu, pridaj k nej mäso a opekaj cca 15 minút (samozrejme miešaj, aby to nezhorelo). Potom podlej tequilou a nechaj redukovať asi ďalších 10 minút. Osoľ, okoreň, pridaj údenú mletú papriku a nasekanú mätu. Premiešaj a podlej šťavou z jeden a pol limety. Toto povar cca 10 minút.
Keď si prišiel sem, už vieš kuracie ragú. Medzi tým si pripravíš šalát. Do vyhasínajúceho grilu prihoď zo dve hrubé polienka (bez kôry, inak bude všetko horké a na nič). Na rošt daj čerstvú papriku v celku (hlavne gril zakry, inak bude paprika zhorená nie zaúdená). Až nemáš možnosť alebo si trošku viac lenivý, pokojne papriku nakrájaj na menšie kúsky a na sucho ich opeč v panvici.
Pomaranče ošúp a vyfiletuj, zvyšnú cibuľu nakrájaj na pásiky, cherry paradajky prepoľ nahádž listy baby špenátu, osoľ, okoreň a pridaj oliváč. Všetko premiešaj. Zaúdenú papriku nakrájaj na kocky a dobre premiešaj so zvyšným šalátom. V ďalšom kroku si úspešný. Bagetu nakroj ako na hot-dog a opeč ju na sucho z každej strany (je na tebe, čo si vyberieš, len nech je teplá a chrumkavá).
Naplň ju kuracím ragú, prelej BBQ omáčkou (výber je na tebe, stačí sa ozvať, rád zašlem) a zasyp pecorínom (buď máš strúhaný na jemno alebo si vyrobíš hobliny škrabkou na zemiaky). Na toto nasyp šalát. A môžeš jesť.
Jediné čo ti teraz chýba je otvoriť vychladene El Mariachi Gose od Unorthodox Brewing. Nohy namočiť do bazéna (keď nemáš bazén, kľudne namoč do lavóra s vodou). A leto máš na kráľa!
NACHUŤ JURO!
POZRITE SI AJ ĎALŠIE RECEPTY Z DIELNE PUNKOVEJ KUCHYNE
****
Punková kuchyňa
Za projektom stojí kuchár Juraj Pacalaj, ktorý sa originálnym spôsobom snaží prepojiť nezvyčajné chute s pivom. „Bavia ma kombinácie netradičných chutí. Oheň, dym a hlavne radosť ľudí. Street Food – jesť kde len chceme a hlavne rukami. Keď tak jedli králi a pri tom mali strieborné príbory, tak prečo nie my,“ hovorí Juraj. Na stránkach oPive.sk budeme prinášať jeho recepty aj postrehy. Sledovať ho môžete aj na jeho facebookovskom profile Punková kuchyňa.