Salón piva si dal? Ja nie, tak sa pochváľ (Retro Hambáč 84)

Retro Hambáč 84Ako som povedal, pomôžeš mi, keď napíšeš, čo bolo mega na Salóne. Už by mohol poslať niekto Vladka na odpočinok lebo, nie len oni potrebujú pomoc. My im zachvíľu nebudeme mať z čoho pomáhať. Fakt na to nemáme fyzicky. Ale keď zješ toto, môžeš ísť peši aj do Ruska! The Oi! Scouts – War Is Sick

Potrebuješ
  • Červená cibuľa: 0,5 kg
  • Ocot jablčný: 0,5 dcl
  • Cukor kryštál: 100 g
  • Soľ: 5 g
  • Horčičné semeno: 2 g
  • Korindrové semeno: 2 g
  • Údená paprika: 5 g
  • Čierny sezam: 2 g
  • Voda: 0,5 l

  • Oškvarky: 0,3kg
  • Horčica krémžska: 20 g
  • Zelená cibuľa: 50 g

  • Sekaná: 0,6 kg (presne tá z 84 roku, každá dedina ju predáva )
  • Bravčová masť: 10 g
  • Kyslá uhorka: 200 g

  • Vajce: 4 ks
  • Soľ: 2 g
  • Kaiserka: 4 ks (to som skúšal, ale ešte to nie je taká pecka, aby som ťa to naučil)
  • Bravčová masť: 10 g
Postup

V tomto recepte máš najnáročnejšiu cibuľu. Už sto rokov ti ju babka zavárala, ale ty jej uprav recept a ona sa iba poteší. Exploited – Army life

Očistenú cibuľu nastrúhaj na mandolíne (super krájač) na tenké plátky. Všetky ostatné ingrediencie vlož do jedného kastróla a priveď do varu (až by ti niečo chýbalo dochuť si to, nech si na seba hrdý). Potom nastrúhanú cibuľu zalej v zaváraninovej fľaši a otoč dole hlavou. Nechaj vychladnúť do rána.

Kto by nemal rád oškvarky? Nejdeš robiť pomazánku, ale trošku to spracuješ. Oškvarkový šalát? The Bois – Antifa Crew

Oškvarky nasekaj na menšie kúsky zmiešaj s nasekanou cibuľou a horčicou. Hotovo

Už sa blížiš ku koncu tak to zec a bež to ukončiť aj do Ruska! Vice Squad -Born In A War

Retro Hambáč 84

Kaiserku prekroj pozdĺžne a z vnútra ju namoč v rozšlahanom vajci so soľou. Na bravčovej masti opeč a polož vajcom na hor.

Koniec už to iba zlož a zjedz! Živé kvety – Sloboda

Na bravčovej masti zase opeč sekanú z každej strany cca 2 minúty ( kľudne použi aj tú po vajíčkach ). Polož na vajcovú kaiserku prelož oškvarkovým šalátom. Založ nakladanú cibuľu spolu s uhorkou. Priklop vrch kaiserky a hurá do toho!

Odporúčané pivo: SIBEERIA – Lollihop Graperfruit

Na chuť!

Juro

POZRITE SI AJ ĎALŠIE RECEPTY Z DIELNE PUNKOVEJ KUCHYNE

****

Punková kuchyňa

Za projektom stojí kuchár Juraj Pacalaj, ktorý sa originálnym spôsobom snaží prepojiť nezvyčajné chute s pivom. „Bavia ma kombinácie netradičných chutí. Oheň, dym a hlavne radosť ľudí. Street Food  – jesť kde len chceme a hlavne rukami. Keď tak jedli králi a pri tom mali strieborné príbory, tak prečo nie my,“ hovorí Juraj. Na stránkach oPive.sk budeme prinášať jeho recepty aj postrehy. Sledovať ho môžete aj na jeho facebookovskom profile Punková kuchyňa.