Nový pivný projekt na scéne. Pivo varí aj podnik 100 pív

Just Relax - 100 pív

Na pivnom trhu sa objavila nová pivná značka. Za konceptom Just Relax stojí pivný podnik 100 pív, ktorý nájdete v Bratislave. Na trh uviedol nové pivá, ktoré označuje len poradovými číslami. Prvé z nich pritom vznikli v pivovare Čierny kameň.

Korona plány pribrzdila

Podnik 100 pív sa v rôznych anketách či rebríčkoch objavuje medzi najobľúbenejšími v Bratislave. Za zmienku stojí napríklad niekoľkonásobné víťazstvo v ankete medzinárodného portálu RateBeer Best Awards. Podnik doteraz ponúkal cudzie pivá, po novom je na výčape už aj jedno domáce.

Je výsledkom projektu kočovného pivovaru Just Relax. „Nápad vznikol v roku 2019, no pandémia posunula naše prvé pokusy až na tento rok. Úprimne sme netlačili na pílu, tento pivovar má robiť radosť, či nám, či všetkým kamarátom a hosťom, preto aj názov Just Relax,“ vysvetľuje pre portál oPive.sk Erik Spratek z podniku 100 pív.

Prvé várky pív vznikli v pivovare Čierny kameň. „Milujeme Tomáša a milujeme jeho pivá. Keď sme s ním preberali tento nápad, hneď sme sa dohodli, kedy ideme variť prvú várku, a čo to bude. Aj keď Tomáš je povedzme ortodoxnejší, keďže varí pivo na Liptove a tam ho vo veľkom aj predáva, nemal absolútne problém s našimi nápadmi,“ odhaľuje pozadie spolupráce Erik.

Ten si pochvaľuje spoluprácu s Tomášom. Zároveň prezrádza, akým smerom by sa chceli vydať. „Náš cieľ je používať veľa ovocia. Aj keď je to pracné, urobiť dobré čisté pivo, ktoré budeme v sudoch infusovať a robiť tak aj desať rôznych variácií. Zoberieme odmerku a mixujeme, dokým nie sme spokojní. Keď chceme použiť na 30-litrový sud 10-litrov ovocia, môžeme, a to nás baví,“ približuje.

Hlavne ovocné pivá

Prvé pivá sú už na výčape. Ide o pivá štýlu New England Pale Ale. Prvé z nich bolo ochutené kombináciou pomaranč/limeta, druhé zase prináša kombináciu kokos/limeta. „Pivo bude vždy k dispozícii v našom bare 100 pív. Kto chce naše pivo na výčap, nech sa ozve nám alebo Tomášovi, prípadne Beer Station, ktorý sa bude starať o distribúciu,“ konštatuje Erik.

A aké plány majú s kočovným pivovarom do budúcna? „Náš plán je baviť sa a baviť ľudí. Zatiaľ máme skvelé reakcie a to nás samozrejme motivuje. Premýšľame, čo budeme variť ďalšie, momentálne chystáme kyseláč,“ prezrádza.

Erik zároveň hovorí, že ľudia sa po obmedzeniach vrátili naspäť do podnikov. „Návrat bol okamžitý. Je to pomerne náročné pre ľudí pracujúcich v gastre, dlhé vlečúce mesiace nevidíte pomaly nikoho, a potom máte zrazu preplnený podnik,“ rozmýšľa nahlas.

Ten si pochvaľuje rozbeh a verí, že ľudia si leto užijú. „My sme len radi, že ľudia chodia, že sa bavia, že podporujú svoje podniky. Minulé leto bolo veľmi silné, toto vyzerá zatiaľ rovnako. Je to životne dôležité pre podniky, aby teraz zarobili, lebo nikdy nevieme, čo príde. A pomoc od štátu je mizerná, to sa všetci zhodneme,“ uzatvára rozprávanie Erik.

Prečítajte si aj

Nový kočovný pivovar Chernobeer: Ceny chceme držať nízko

Snímka: 100 pív