Keď ešte leto neskončilo. Rakúsky lepeňák

Lepeňák

V dnešnej dobe toho už veľa nevymyslíš. Len prosím ťa, neodkukávaj, len sa inšpiruj. Je úplne jedno čo robíš, vždy je správne sa inšpirovať. Ale to máš na skok – Rakúsko. Pre tých, čo sú v Bratislave alebo sa budú motať v Bratislave, nechoďte do Rakúska. Toto nájdeš v Bratislave. A fakt, že mega. Duško to vie. Moja inšpirácia: Leberkäse! RRor – Jedna Stopa

Potrebuješ
  • Leberkäse: 1 kg
  • Celzrnná horčica: 200 g
  • Bravčová masť: 50 g
  • Cheddar: 200 g

  • Slanina plátky: 300 g
  • Chlieb: 1 ks (budeš krájať, kváskový nekúpiš krájaný)

  • Chren: 100 g
  • Nakladané uhorky: 200 g
  • Nakladaná cibuľa: 200 g
Postup

Sú dni kedy nejde byť radostný od rána do noci. No ale keď už piješ, tak dnes daj na zdravie. A to dvakrát lebo si to zaslúžia chlapci. Sto zvířat – Nikdy nic nebilo / Vašo Patejdl – Umenie žiť

Leberkäse nakrájaj na 5 rovnakých častí. Na bravčovej masti ich opeč z každej strany. Po otočení potri horčicou a prelož cheddarom, nechaj ho rozpustiť. Áno, hotovo.

V jednoduchosti je krása a ty tak budeš pracovať celý recept. Na smútok sme popili. Teraz pome pre radosť. Ako všetko čo robíš! HAYMAKER – Skinhead for life

Slaninu opeč na sucho. Je v nej dosť tuku. A ty chceš aby bola chrumkavá. Vo výpeku opeč chlieb z každej strany.

Máš hotovo. Teraz to zlož a sprav piatim ľudom radosť. Keď je vás viac. Tak navýš suroviny z receptu. No nerob to na fesťáku! Totalní Nasazení – Lví podíl

Opečený chlieb potri z jednej strany chrenom (ak máš rád môžeš, aj dva krajce, veď ideš lepeňák). Nalož Leberkäse, prelož nakladanou cibuľou a na plátky nakrájanými uhorkami. Zavri ďalším krajcom chleba a „lepeňák“ je na svete!

Odporúčané pivo: Vlčia Svorka – Vlk

Na chuť!

V stredu sa vidíme na Punkáčoch!

Filip & Juro

POZRITE SI AJ ĎALŠIE RECEPTY Z DIELNE PUNKOVEJ KUCHYNE

****

Punková kuchyňa

Za projektom stojí kuchár Juraj Pacalaj, ktorý sa originálnym spôsobom snaží prepojiť nezvyčajné chute s pivom. „Bavia ma kombinácie netradičných chutí. Oheň, dym a hlavne radosť ľudí. Street Food  – jesť kde len chceme a hlavne rukami. Keď tak jedli králi a pri tom mali strieborné príbory, tak prečo nie my,“ hovorí Juraj. Na stránkach oPive.sk budeme prinášať jeho recepty aj postrehy. Sledovať ho môžete aj na jeho facebookovskom profile Punková kuchyňa.