V dnešnej dobe toho už veľa nevymyslíš. Len prosím ťa, neodkukávaj, len sa inšpiruj. Je úplne jedno čo robíš, vždy je správne sa inšpirovať. Ale to máš na skok – Rakúsko. Pre tých, čo sú v Bratislave alebo sa budú motať v Bratislave, nechoďte do Rakúska. Toto nájdeš v Bratislave. A fakt, že mega. Duško to vie. Moja inšpirácia: Leberkäse! RRor – Jedna Stopa
Potrebuješ
- Leberkäse: 1 kg
- Celzrnná horčica: 200 g
- Bravčová masť: 50 g
- Cheddar: 200 g
- Slanina plátky: 300 g
- Chlieb: 1 ks (budeš krájať, kváskový nekúpiš krájaný)
- Chren: 100 g
- Nakladané uhorky: 200 g
- Nakladaná cibuľa: 200 g
Postup
Sú dni kedy nejde byť radostný od rána do noci. No ale keď už piješ, tak dnes daj na zdravie. A to dvakrát lebo si to zaslúžia chlapci. Sto zvířat – Nikdy nic nebilo / Vašo Patejdl – Umenie žiť
Leberkäse nakrájaj na 5 rovnakých častí. Na bravčovej masti ich opeč z každej strany. Po otočení potri horčicou a prelož cheddarom, nechaj ho rozpustiť. Áno, hotovo.
V jednoduchosti je krása a ty tak budeš pracovať celý recept. Na smútok sme popili. Teraz pome pre radosť. Ako všetko čo robíš! HAYMAKER – Skinhead for life
Slaninu opeč na sucho. Je v nej dosť tuku. A ty chceš aby bola chrumkavá. Vo výpeku opeč chlieb z každej strany.
Máš hotovo. Teraz to zlož a sprav piatim ľudom radosť. Keď je vás viac. Tak navýš suroviny z receptu. No nerob to na fesťáku! Totalní Nasazení – Lví podíl
Opečený chlieb potri z jednej strany chrenom (ak máš rád môžeš, aj dva krajce, veď ideš lepeňák). Nalož Leberkäse, prelož nakladanou cibuľou a na plátky nakrájanými uhorkami. Zavri ďalším krajcom chleba a „lepeňák“ je na svete!
Odporúčané pivo: Vlčia Svorka – Vlk
Na chuť!
V stredu sa vidíme na Punkáčoch!
Filip & Juro
POZRITE SI AJ ĎALŠIE RECEPTY Z DIELNE PUNKOVEJ KUCHYNE
****
Punková kuchyňa
Za projektom stojí kuchár Juraj Pacalaj, ktorý sa originálnym spôsobom snaží prepojiť nezvyčajné chute s pivom. „Bavia ma kombinácie netradičných chutí. Oheň, dym a hlavne radosť ľudí. Street Food – jesť kde len chceme a hlavne rukami. Keď tak jedli králi a pri tom mali strieborné príbory, tak prečo nie my,“ hovorí Juraj. Na stránkach oPive.sk budeme prinášať jeho recepty aj postrehy. Sledovať ho môžete aj na jeho facebookovskom profile Punková kuchyňa.