Netreba sa predbiehať v dňoch pečenia. Niekedy to je iba na škodu a poriadne ani necítiš mäso. Po dvoch dňoch už je to ako blato v rúre. No je pravda, že kus mäsa neupečieš za 20 minút ani pri 200°C. Tak ako nič netrvá večne, ani kráľovná Alžbeta II. to nedala. Toto nie je nič proti. Toto je oslava! Sex Pistols – God Save the Queen
Potrebuješ
- Stehno zo srnky: 2 kg (áno, stále tá zrazená)
- Cibuľa: 200 g
- Cesnak: 100 g
- Soľ: 15 g
- Čierne korenie: 5 g
- Údená parika: 5 g
- Celozrnná horčica: 100 g
- Rozmarín: 10 g
- Borievka: 5 guličiek
- Pivo: 0,5l Žiwell – Vandal
- Dubáky: 200 g (tie čo nazbieraš, je ich fakt hodne)
- Cibuľa: 200 g
- Soľ: 2 g
- Bravčová masť: 50 g
- Majorán: 2 g
- Vajcia: 6 ks
- Americký toast: 1 ks (to je ten väčší)
- Soľ: 2 g
- Bravčová masť: 30 g
- Niva: 400 g
- Celozrnná horčica: 100 g
Postup
Už ti ani nebudem hovoriť, že mäso trvá najdlhšie a tým treba začať. To už je samozrejmosť myslím. Poď na to stehno! Propagandhi – The Only Good Fascist Is A Very Dead Fascist
Stehno narež do kríža ako šachovnicu. Osoľ, okoreň, pridaj papriku a nasekaný rozmarín. Potri horčicou, zasyp nasekanou cibuľou a cesnakom. Podlej pivom a prikryté peč pri teplote 180°C 3,5 hodiny. Keď vytiahneš z pece, otvor a vytiahni kosť ako z masla. Presne vtedy je hotové a toto chceš. Mäso natrhaj a zmiešaj s výpekom.
Teraz huby, lebo fakt je ich „moc“. Sú ich plné lesy, len nemožeš byť lenivý. A už keď tam budeš, pokojne sprav poriadok. Nerobíš to kvôli tým somárom čo ho tam nechali ale kvôli zvieratkám. „Šak jaké chceš potom zrážať?!“ MOB 47 – Animal Liberation
Očistené huby nakrájaj na väščie kúsky (krájaj tak ako pizzu, myslím tvary nie štýl). Cibuľu nasekaj na pásiky a orestuj na bravčovej masti cca tri minúty. Potom pridaj huby a restuj ďalšie tri minúty. Na koniec dochuť soľou a majoránom. Hotovo!
Teraz ideš na bundáškenír (celé západné Slovensko pozá takto chlieb vo vajci. Že vraj je to po maďarsky). Bishops Green – Empty Streets
Zober vajcia a „rozšprúdluj“ ich zo soľou. Omoč v nich toastový chlieb a opeč z každej strany na bravčovej masti. Aj toto je rýchlovka.
Jediné čo ti chýba je to iba zložiť a môžeš jesť. Tak ich poď nakŕmiť. Jenny WOO – Here We Stand
Chlieb potri celozrnnou horčicou. Nalož mäso, daj nivu a zasyp hubami a cibuľou. Preklop druhým chlebom a môžeš jesť. No nezabudni pytný režim!
Odporúčané pivo: ŽiWell – Vandal
Na chuť!
Juro a Filip
POZRITE SI AJ ĎALŠIE RECEPTY Z DIELNE PUNKOVEJ KUCHYNE
****
Punková kuchyňa
Za projektom stojí kuchár Juraj Pacalaj, ktorý sa originálnym spôsobom snaží prepojiť nezvyčajné chute s pivom. „Bavia ma kombinácie netradičných chutí. Oheň, dym a hlavne radosť ľudí. Street Food – jesť kde len chceme a hlavne rukami. Keď tak jedli králi a pri tom mali strieborné príbory, tak prečo nie my,“ hovorí Juraj. Na stránkach oPive.sk budeme prinášať jeho recepty aj postrehy. Sledovať ho môžete aj na jeho facebookovskom profile Punková kuchyňa.