Aj keď sa pivo všade na svete z tých istých surovín, výsledok nie je rovnaký. Dokonca môžeme hovoriť o tom, že pri remeselných pivách môžeme pozorovať výrazné zmeny. Platí to najmä pri porovnávaní pív v Európe a v USA. A čo sa stane, keď príde Američan variť pivo do Európy? Príkladov je viacero. Nájdete ich nielen na Slovensku a Česku, ale aj v Španielsku. Práve tam založili dvaja Američania pivovar s názvom Edge Brewing Barcelona. Práve z neho ochutnáme pivo Padrino.
Názov piva: Padrino
Pivovar: Edge Brewing Barcelona
Druh piva: Porter
Krajina: Španielsko
Stupňovitosť: Neuvedená
Obsah alkoholu: 6,9 %
Zloženie: Voda, jačmenný slad, chmeľ.
Cena: Za tretinkovú fľašu sme zaplatili štyri eurá.
Farba: Tmavo-hnedá s rubínovým odtieňom.
Pena: Hutná, šlahačková. Vystúpala vysoko a len pomaly padala.
Vôňa: Dominuje káva a horká čokoláda. Okrem nich môžete zachytiť aj obilniny, pripálenú hrianku a sladké drievko.
Chuť: Sladový úvod je výrazný, telo je hutné a rozoznať môžete horkú čokoládu, slivky, sladké drievko, aníz a pripálenú hrianku. V podmaze nájdete jemnú karamelovú linku, koncovka je príjemne horkastá a doznievanie krásne suché.
Zhrnutie
Podarené pivo. Hutné, s mnohorozmerným telom a pekným suchým doznievaním. Najsilnejšie je telo tohto kúsku, ktoré je plné a rozoznať v ňom môžete horkú čokoládu i rôzne druhy sušeného ovocia. Všetko to je podčiarknuté karamelovou linkou, horkastou koncovkou a už spomenutým suchým doznievaním. Dnes je to za 8,5 bodu. Parádne pivo.