Keď sa Švajčiari vracajú do minulosti (Hopfemandli 1862)

Baar - Hopfemandli 1862 Original

História švajčiarskeho pivovaru Brauerei Baar sa začala písať už v roku 1862. Na scéne vydržal až do dnešných dní aj keď hpo produkciou určite nemôžeme zaraďovať medzi veľkých producentov. Ročne navarí asi len 12-tisíc hektolitrov piva. Dnes ochutnáme kúsok s názvom Hopfemandli 1862 Original. Ide o pivo, ktoré odkazuje na obdobie vzniku pivovaru.

Názov piva: Hopfemandli 1862 Original

Pivovar: Brauerei Baar

Druh piva: Ležiak

Krajina: Švajčiarsko

Stupňovitosť: 11,4°

Obsah alkoholu:  4,8%

Zloženie: Voda, jačmenný slad, chmeľ.

Cena: Pivo sme dostali darom.

Farba: Zlatistá, pivo je číre.

Pena: Stredne vysoká so šľahačkovitou štruktúrou. Držala si tvar a len pomaly padala.

Vôňa: Kombinácia sladu, karamelu a medu.

Chuť: Sladový základ je stredne výrazný, rezkosť ideálna. V chuti kombinácia karamelu, sladu, chlebnatosti aj náznakov masielka a jemnej oxidácie. Horkosť  je stredne výrazná, doznievanie so sladovým nádychom.

7/10

Zhrnutie

Nie je to vôbec zlé. Pivo má svoj charakter, keď je isrivé, pomerne hutné a lahodné. Dá sa povedať, že je to taký lepšie ležiak z priemyselného pivovaru. Za nás je to sedmička. Určite by sme mohli odporúčať na ďalšie pitie. Na mieste činu by boli body ešte vyššia.

Sending
Hodnotenie čitateľov
7/10 (1 hodnotenie)