História švajčiarskeho pivovaru Brauerei Baar sa začala písať už v roku 1862. Na scéne vydržal až do dnešných dní aj keď hpo produkciou určite nemôžeme zaraďovať medzi veľkých producentov. Ročne navarí asi len 12-tisíc hektolitrov piva. Dnes ochutnáme kúsok s názvom Hopfemandli 1862 Original. Ide o pivo, ktoré odkazuje na obdobie vzniku pivovaru.
Názov piva: Hopfemandli 1862 Original
Pivovar: Brauerei Baar
Druh piva: Ležiak
Krajina: Švajčiarsko
Stupňovitosť: 11,4°
Obsah alkoholu: 4,8%
Zloženie: Voda, jačmenný slad, chmeľ.
Cena: Pivo sme dostali darom.
Farba: Zlatistá, pivo je číre.
Pena: Stredne vysoká so šľahačkovitou štruktúrou. Držala si tvar a len pomaly padala.
Vôňa: Kombinácia sladu, karamelu a medu.
Chuť: Sladový základ je stredne výrazný, rezkosť ideálna. V chuti kombinácia karamelu, sladu, chlebnatosti aj náznakov masielka a jemnej oxidácie. Horkosť je stredne výrazná, doznievanie so sladovým nádychom.
Zhrnutie
Nie je to vôbec zlé. Pivo má svoj charakter, keď je isrivé, pomerne hutné a lahodné. Dá sa povedať, že je to taký lepšie ležiak z priemyselného pivovaru. Za nás je to sedmička. Určite by sme mohli odporúčať na ďalšie pitie. Na mieste činu by boli body ešte vyššia.