Keď ti druhí zakážu, ja ti dám bonus. Ešte je tu dosť svíň

Šilkers - Bonus

Čerstvé pivo si zaslúži, aby si ho čerstvé aj vypil. Tak dnes to bude na dvakrát. Chcel som dezert, ale na ten si ešte počkáš. Stačí, že nás potešil šašo, keď odvolal posluhovača. Davová psychóza – Radujme sa, veseľme sa. Sviňa, medvedí cesnak (už je), kapusta, paprika, oheň a Šilker´s Brewery!

Potrebuješ
  • Bravčové plece: 2 kg
  • Pomaranč: 2 ks
  • Koriander semeno: 5 g
  • Nové korenie: 5 g
  • Soľ: 10 g
  • Údená paprika: 20 g
  • Zázvor mletý: 5 g
  • Horčičné semeno: 5 g
  • Medvedí cesnak: 20 g

  • Paprika červená: 2 ks (kapia sladká)
  • Reďkovka červená: 1 zväzok
  • Medvedí cesnak: 20 g
  • Mrkva: 100 g
  • Uhorka: 100 g

  • Majonéza: 200 g
  • Medvedí cesnak: 50 g
  • Celozrnná horčica: 20 g

  • Bageta: 4 ks (dnes som ich kúpil, iné si upečieš)
  • Slanina: 200 g
  • Cheddar: 200 g  (3 -mesačný max.)

BONUS
  • Bravčová krkovička: 500 g
  • Údená paprika: 10 g
  • Soľ: 10 g
  • Olej olivový: 2 dcl
  • Medvedí cesnak: 10 g

  • Kyslá kapusta: 200 g
  • Paprika červená: 1 ks (špicatá kapia sladká)
  • Baranie rohy: 100 g

  • Cibuľa: 100 g
  • Soľ: 5 g
  • Bravčová masť: 20 g

  • Horčica: 200 g
  • Medvedí cesnak: 50 g

  • Hladká múka:200 g
  • Soľ: 5 g
  • Voda: 150 ml (teplá)
  • Droždie: 3 g
  • Olivový olej: 50 ml
Postup

Medvedí cesnak je strašná pecka. tak je úplne všade. Tebe to nevadí a keď už nás všetkých vyhnal do prírody, tak ho má dnes doma každý. Takže jednu pre šaša a poď variť. Bad Religion – Fuck You.

Bonus - Medvedí cesnak

Všetky korenia rozmixuj na prach. Pridaj nasekaný medvedí cesnak, šťavu a kôru z pomarančov. Dobre vymiešaj a vmasíruj do mäsa. Nechaj postáť aspoň jednu hodinu (pokojne aj len tak na stole ). Pekáč prikry a peč pri 110°C päť hodín. Potom mäso natrhaj a premiešaj s výpekom.

Pôjdem mäso za sebou, no ty si vyber čo a ako budeš robiť. Rozpor – Milujeme vulgarizmy.

Krkovičku nakrájaj na plátky. Nasekaj medvedí cesnak, zasyp to údenou paprikou a soľou. A zalej olejom. Toto vydrží aj cez noc v chladničke. Potom to buchni na rozpálený gril, však odtiaľ je cigánska najlepšia. Mäso rob päť minút z každej strany.

Túto papriku použiješ na obidva recepty. Vieš snáď počítať do tri, nie? Ska – P – Sexo Y Religion

Papriku hoď do zvyšnej marinády z krkovičky, pretoč a hoď na gril ku krkovičke. Keď bude šupa čierna, otoč ju (záleží na stupňoch). Keď už si ju otočil, celú daj do nádoby a prikry. Nechaj spariť a ošúp. Potom budeš pokračovať podľa receptu.

Poď šaláty nech to chutí. Romanes – Chudáčik

Mrkvu, medvedí cesnak, reďkovku, uhorku nasekaj na tenké pásiky. Dve ošúpané papriky nasekaj na tenké pásiky tiež a premiešaj so zvyšnou zeleninou.

Šalát číslo 2

Kyslú kapustu nasekaj spolu s medvedím cesnakom, jednou pečenou paprikou, baraními rohami a dobre premiešaj.

A čím to natrieš? Presne to ti chýba. Cirkle Jerks – I wanna destroy you.

Do majonézy primiešaj celozrnnú horčicu a nasekaný cesnak. Hotovko

Dvojka

Do horčice primiešaj nasekaný cesnak.

Focaccia. Ale teraz si poriadne zapečieš. Na to sa tešíš celú dobu. Ja viem. NOFX – Fuck Euphemism

Múku zmiešaj so soľou, to je suchá zmes. Droždie rozmiešaj vo vode. Do mokrej zmesi primiešaj suchú zmes. Jednu tretinu oleja vlej do misy a presuň lepivé cesto. Prikry a nechaj stáť jednu hodinu. Potom opatrne prehoď cesto dva razy a pridaj ďalšiu tretinu oleja. Toto opakuj ešte raz. Nechaj ešte jednu hodinu stáť.  Potom cesto roztiahni na plech po 10 minútach cesto uprav prstami do štvorca a nechaj zase 10 min odstáť. Stále to odpočíva prikryté. Medzitým rozohrej rúru na 240°C a peč 15 – 20 minút. Vieš, že je hotová keď je dutá.

Tak poď to zložiť podľa mojej predstavy. Potom je to už na tebe. Ale až to budeš mať lepšie priznaj sa. Ja sa to chcem naučiť. Slipknot – People = Shit

Focacciu prerež pozdĺžne a potri horčicou. Krkovicu nakrájaj na pásiky a prelož focacciu. Zasyp syrom, daj plátky slaniny a prelož kyslým šalátom a pečenou cibuľou. Zaklop druhou polkou focaccie a jedz.

Odporúčané pivo: Šilker´s brewery – In Love Again

Bagetu prekroj pozdĺžne potri majonézou. Naukladaj natrhané plece a prelož slaninou. Zasyp syrom a pridaj šalát číslo 1. Priklop bagetou a jedz.

Odporúčané pivo: Šilker´s brewery – Yuzu

Na chuť!

Juro

POZRITE SI AJ ĎALŠIE RECEPTY Z DIELNE PUNKOVEJ KUCHYNE

****

Punková kuchyňa

Za projektom stojí kuchár Juraj Pacalaj, ktorý sa originálnym spôsobom snaží prepojiť nezvyčajné chute s pivom. „Bavia ma kombinácie netradičných chutí. Oheň, dym a hlavne radosť ľudí. Street Food  – jesť kde len chceme a hlavne rukami. Keď tak jedli králi a pri tom mali strieborné príbory, tak prečo nie my,“ hovorí Juraj. Na stránkach oPive.sk budeme prinášať jeho recepty aj postrehy. Sledovať ho môžete aj na jeho facebookovskom profile Punková kuchyňa.