Máj Lásky čas. Kto, že by to nemal rád? A k tomu Stupavar a Hellstork

Recept - máj

Každý má každého rád a na farbe nezáleží! Celý mesiac máj oslavuj lásku. Ako povedal Ježíš k blížnemu svojmu (8.5. sme vyhrali) Amen! Včera bol najväčší sviatok v roku (ja si ho užívam každý deň), tak to máš dnes za dva recepty a zoberiem ťa aj do Mexika! 8 Kalacas – Puerko! Stage Botteles – Sometimes antisocial … always Antifascist

Potrebuješ
  • Divoká kačka: 2 kg (nemá ju každý, tak daj tú z mrazničky od babky, lebo ich chová)
  • Pomaranč: 1 ks (nech sú veľké no nie iba šupa)
  • Soľ: 10 g
  • Rasca: 3 g
  • Mäta: 5 g
  • Grep červený: ½

  • Mäta: 5 g
  • Soľ: 3 g
  • Cukor: 5 g
  • Pomaranč: 1 ks
  • Grep červený: ½
  • Údená paprika: 3 g
  • Chilli: 3 g moruga scorpion
  • Cesnak: 30 g
  • Červená cibuľa: 50 g

  • Grep červený: ½
  • Pomaranč: 1 ks
  • Soľ: 5 g
  • Cukor kryštál: 10 g

  • Cukor kryštál: 50 g
  • Soľ: 5 g
  • Pivo: 1dcl Hellstork – Beat To Juice!
  • Smotana 33%: 2 dcl
  • Maslo: 10 g

  • Červená cibuľa: 300 g
  • Pivo: 0,3l Hellstork – Beat to Juice!
  • Jablčný ocot: 0,5 dcl
  • Chilli: 3 g
  • Horčičné semeno: 5 g
  • Rasca: 5 g
  • Soľ: 5 g
  • Cukor kryštál: 20 g
  • Údená paprika: 3 g

  • Kornútok na zmrzku: 4 ks (ten si kúp, lebo za ten by si ma upálil ako Adyho)
  • Cvikla: 1 kg
  • Kakao: 50 g
  • Soľ: 5 g
  • Cukor kryštál: 30 g
  •  Pivo: 0,4l Hellstork – Beat to Juice!
  • Jablčný ocot: 0,5 dcl
  • Chilli: 3 g
  • Horčičné semeno: 5 g
  • Rasca: 5 g
  • Soľ: 5 g
  • Cukor kryštál: 20 g
  • Údená paprika: 5 g

  • Kukurica sušená: 150 g (keď zoženieš farebnú, budeš kráľ, lebo keď to spracuješ, bude aj tak hnedá)
  • Soľ: 5 g

  • Bryndza: 200 g
  • Hrášok: 150 g
  • Maslo: 50 g
  • Soľ: 3 g
Postup

Team – Držím ti miesto (na odporúčanie, Ďakujem!)

Dnes to veru nebudeš mať jednoduché, ale ani tvoj dedo to nemal jednoduché. Určite bol ANTIFA v druhej svetovej. Takže na neho! Talco – Bella Ciao! Haluz, ale dnes fakt nezačneš mäsom. Rozpor – Až do konca života.

Zober polku grepu a pekne ho vyfiletuj (keď ho očistíš, rež hneď vedľa bieleho vlákna do kríža s každej strany, nech sa ti pred stredom stretne čepeľ ). Soľ zmiešaj s cukrom a filety z pomaranča a grepu poriadne zasyp. Vlož do mrazničky a nechaj cez noc odpočívať (zvyšky využiješ).

Teraz kačka, to ťa bude baviť. Mňa moc. Ako VANS. Túto pusti Paulovy Van Dorenovy do nebíčka. The Oppressed – United we stand. Lebo on vedel!

Takže máš odpad z pomaranča a grepu, ktorý napcháš spolu so soľou, mätou do kačky. Zasyp rascou. Celé to vlož do pekáča a prikryté nechaj odpočívať v chladničke cez noc. Potom prikrytú kačku peč dve hodiny pri 130°C. Pozri ju, pooblievaj výpekom a daj ešte na 30 minút pri 180°C. Potom kačku odokry a peč na kožku 17 minút na 180°C. Potom ober mäso (všetko! ) a zmiešaj s výpekom. Máš to.

Keď sa ideme hrať na Mexiko, treba salsu. Potešíš všetkých. Che Sudaka – Almas Rebeldes.

Pomaranč a grep nakrájaj na kocky 0,4×0,4cm. Pridaj nasekanú mätu, cibuľu a chilli. Dochuť a poriadne premiešaj a tiež ju nechaj odfúknuť v chladničke. Pokojne aj cez noc. Dobré, že?

Chýba omáčka, všimol si si? Diagnóza Dávivá Žízeň – Fuck OFF Fashos!

Na masle rozpusti cukor a miešaj do karamelu. Asi v polke to zasoľ. Keď karamel chytá hnedú farbu, zalej ho pivom, poriadne rozmiešaj a keď sa karamel rozpustí, zalej smotanou. Na miernom ohni to redukuj asi o jednu tretinu. Chutí?

Recept - máj

Prvý recept máš za sebou. Ale aké by to bolo, keby sme nevedeli akceptovať? Takže myslím na  všetkých, no vegán ešte nemám premyslený, tak poteším aspoň vegetariánov. Tak napíš či to je dobré takto. Učím sa. Dáša fon Fľaša – Kazisveti.

Namočenú kukuricu rozmixuj na cesto. Až to máš suché, pridaj 0,5dcl piva (Hellstork – Beat to Juice). Zmiešaj so soľou na masu. Potom rozdeľ na 60 gramové guľky a rozváľaj na 0,5 cm vysoké placky (je na to aj originál lis, ale ešte stále neprišiel, tak vaľkám). Opeč na sucho z každej strany asi dve minúty (ak to dáš dlhšie bude to vysušené). A tu máš MEMELES placky.

Najprv som ťa chcel nachytať, ale Filip povedal „Neeee, šak oni sa též iba učá!“, takže buď ako Filip. H2O – Nazi Punk Fuck Off.

Očisti cibuľu a nastrúhaj na plátky. Vlož do zaváraninovej fľaše. To isté sprav aj s cviklou. Ale kým ju dáš do fľaše, dochuť ju kakaom, cukrom a soľou. Poriadne premiešaj (šťava chutí ako zem). A teraz nalož do fľaše.

Všetky ostatné suroviny v jednom hrnci priveď do varu. Nechaj ochladnúť na 80°C a zalej cviklu aj s cibuľou. Otoč dole hlavou a nechaj odpočívať do rána. No jedno použiješ na jeden recept a druhé na druhý recept.

Tak už iba kúsok. Rübäniskö – Junácka hajlovačka!

Na masle orestuj hrášok a zasoľ. Rýchlovka, čo? Hrášok nahrádza mäso!

Už máš všetko. Čo potrebuješ a chceš, tak môžeš začať kompletovať. Je to sranda. NENA – 99 Luftballons. Tak poď vege!

Na placku (memeles) nalož cviklu, zasyp bryndzou a hráškom. A komu nechuti ať mi ……..

Odporúčané pivo: Stupavar – Davová psychóza

 Teraz poď nakŕmiť Adelu (mäso). Los Fastidios – S.H.A.R.P.

Do kornútku nalož kačku, zalej omáčkou a zasyp salsou. Vytiahni zmrznuté citrusy a v sáčiku ich rozbi na malé kúsočky. Celú zmrzku tým zasyp.

Odporúčané pivo: Hellstork – Beat to Juice

Včera sme vyhrali všetci lebo 8.5.. ale dnes oslavujú mamy, tak ju poteš kľudne aj len telefonátom, ona si to zaslúži. Davová psychóza – radujme sa, veseľme sa.

POZRITE SI AJ ĎALŠIE RECEPTY Z DIELNE PUNKOVEJ KUCHYNE

****

Punková kuchyňa

Za projektom stojí kuchár Juraj Pacalaj, ktorý sa originálnym spôsobom snaží prepojiť nezvyčajné chute s pivom. „Bavia ma kombinácie netradičných chutí. Oheň, dym a hlavne radosť ľudí. Street Food  – jesť kde len chceme a hlavne rukami. Keď tak jedli králi a pri tom mali strieborné príbory, tak prečo nie my,“ hovorí Juraj. Na stránkach oPive.sk budeme prinášať jeho recepty aj postrehy. Sledovať ho môžete aj na jeho facebookovskom profile Punková kuchyňa.